Survival Arabisch D

Rooster

Tweede semester schrijf in

(1) OT: datum oriëntatietest

(2) Waar? In deze kolom staat in welk lokaal of auditorium de cursus doorgaat. Gedetailleerde info vindt u in het onderdeel "Wegbeschrijving".

(*) Mededeling: Het UCT zal alle redelijke middelen inzetten om de beschikbaarheid van cursussen zo snel mogelijk op de site weer te geven. Om technische redenen kan hierin echter enige vertraging optreden, waardoor een cursus te lang onterecht op "vrij" blijft staan. Gelieve deze kolom dan ook te beschouwen als een hulpmiddel en niet als een garantie dat de cursus nog effectief beschikbaar is.   Indien een cursus toch volzet zou zijn op het moment van uw inschrijving, zal u hier uiteraard zo snel mogelijk over ingelicht worden.

Inhoudelijke informatie


Vereiste voorkennis:

 1. U volgde met succes Survival Arabisch C of u legt de oriëntatietest af in de eerste les.
 2. Ofwel spreekt u een Arabische streektaal (Marokkaans, Egyptisch, Levant), bent u vertrouwd met enkele basisprincipes uit het standaard Arabisch en kent u het Arabische alfabet.
 3. Ofwel hebt u ooit Arabisch gestudeerd en wilt die kennis opnieuw opfrissen, vooral voor praktische situaties.

 

Doelstelling:

Als u op zoek bent naar interactieve lessen met als doel op een zo kort mogelijke tijd uw basiskennis van het gesproken en geschreven Arabisch verder uit te diepen, dan bent u bij het UCT aan het juiste adres.


Inhoud:

Module D heeft deze contextuele doelen:

 • vertellen over je verleden (jeugd, verhuis)
 • sociologisch belang en idioom van de Arabische familiestructuur
 • iemands karakter beschrijven
 • een huis huren
 • werk, CV en dagelijkse activiteiten
 • sport en hobby’s
 • reizen in de Arabische wereld
 • kledij shoppen en kleuren beschrijven
 • niveaus en opleidingsonderdelen in het onderwijs
 • media
 • klimaat

Na deze module kent u de verleden tijd, de overeenkomst van het adjectief voor zaken en personen, achtergronden over het gebroken meervoud, belangrijke connectoren om een opinie en een reden uit te drukken, het actief deelwoord, de vrouwelijke vorm van de kleuren, het relatief pronomen, werkwoorden met een dubbele eindradikaal, zwakke werkwoorden, affirmatieve en negatieve imperatief, de elatief, de toekomstige tijd, de voorwaardelijke wijs, het passief.

De evaluatie gebeurt vanuit een geïntegreerde taaltaak en een portfolio.

 

Begintest: ja

Administratief

Cursusafkorting : AraD
Let op! Dit is niet de cursuscode, die vindt u in het rooster bovenaan op deze pagina.

Programma: VTO

Prijzen

Prijscategorie: AA

Nuttige info

Handboek:
Wightwick J. & Gaafar M., Mastering Arabic 2, Hoofdstukken 1, 2, 3, 4, 5, 8, 9, 10, 11.

Wanneer u dit handboek aankoopt bij Standaard Boekhandel, Kouter 31, 9000 Gent krijgt u 10% op de officiële prijs. Zeg bij aankoop dat u UCT-student bent. U kan uw handboek ook vooraf online bestellen en betalen via Story4students. Klik hiervoor op het logo van het UCT. Bij uw bestelling hoeft u geen FK-lidnummer in te vullen, de 10% korting wordt automatisch verrekend. U wordt via mail verwittigd zodra uw bestelling voor u klaarligt bij Standaard Boekhandel, Kouter 31, 9000 Gent. Omdat u dit boek zelf aankoopt biedt het UCT u bovendien een extra korting van 10 euro op de cursusprijs.

Overzicht

ERK: B1

Aantal lesuren : 30

Periode: 2e sem.

Uren per week : 1 x 2,5

Cursusboek verkrijgbaar bij:
Standaard Boekhandel, Kouter 31, 9000 Gent

Voor wie?: Iedereen