Medisch Duits

Rooster

Zomer schrijf in

(1) OT: datum oriëntatietest

(2) Waar? In deze kolom staat in welk lokaal of auditorium de cursus doorgaat. Gedetailleerde info vindt u in het onderdeel "Wegbeschrijving".

(*) Mededeling: Het UCT zal alle redelijke middelen inzetten om de beschikbaarheid van cursussen zo snel mogelijk op de site weer te geven. Om technische redenen kan hierin echter enige vertraging optreden, waardoor een cursus te lang onterecht op "vrij" blijft staan. Gelieve deze kolom dan ook te beschouwen als een hulpmiddel en niet als een garantie dat de cursus nog effectief beschikbaar is.   Indien een cursus toch volzet zou zijn op het moment van uw inschrijving, zal u hier uiteraard zo snel mogelijk over ingelicht worden.

Inhoudelijke informatie

Vereiste voorkennis: U beschikt over een goede praktische kennis van het Duits (Niveau A2-B1). Deze cursus sluit aan op de cursus Praktisch Duits 3 (PD3).
Als u zich graag al een idee wil vormen van uw kennis van het Duits, kan u dat bijvoorbeeld doen op Sprachtest.de

Doelstelling: Deze cursus richt zich tot studenten Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen die voor hun studies naar een Duitstalig gebied vertrekken en bij uitbreiding al wie actief is in een (para)medisch beroep en graag zijn kennis van het vakspecifieke Duits dat hij of zij regelmatig nodig heeft, wil uitdiepen. In deze cursus scherpt u uw communicatieve vaardigheden in het Duits (ten opzichte van collega's en patiënten) aan. Zo leert u vragen te stellen, in eenvoudige bewoordingen de diagnose en behandeling uit te leggen, enz.

Inhoud: De gesprekssituaties waarrond gewerkt wordt, betreffen de professionele communicatie tussen zorgverstrekker/patiënt en tussen zorgverstrekkers onderling. De oefeningen focussen op communicatieve vaardigheden en zijn gebaseerd op reële situaties. Bovenop de specifieke woordenschat, leert de student omgaan met de meest frequente communicatieve situaties in het ziekenhuis en tijdens raadplegingen.

Begintest: Nee

Eindtest: Nee

Administratief

Cursusafkorting : MEDD

Programma: VTO

Prijzen

Prijscategorie: J

Nuttige info

Handboek: UCT handboek. U krijgt dit handboek tijdens de les van uw docent.

Overzicht

Aantal lesuren : 6

Periode: zomer

Uren per week : 3 x 2

Cursusboek verkrijgbaar bij: UCT

Voor wie?:

  • Stud. Geneesk. en Gezondh. wet.
  • (para-)medici