Advanced Academic English: Conference Skills (ACCO) (=complete cursus)

Inhoudelijke informatie

Vereiste voorkennis: Gevorderde kennis van het Engels.

Doelstelling: Deze cursus is gericht op het verbeteren van de mondelinge presentatievaardigheden tijdens conferenties of andere wetenschappelijke bijeenkomsten. Hoe kan men zich op een vlotte en correcte manier uitdrukken tijdens een presentatie, een vragenronde of een informeel gesprek met een collega?

Inhoud: Deze cursus heeft een drieledige doelstelling:

• Observeren: we bekijken enkele bestaande presentaties en focussen op specifieke vaardigheden en eigenschappen
  • Analyseren: we deconstrueren presentaties en vragen ons af waarom ze (niet) werken
  • Creëren: we passen de nieuwe inzichten toe

Doorheen het hele traject zullen de groepen authentieke fragmenten van presentaties bekijken en bespreken. Deze inzichten worden toegepast in verschillende presentatietaken, die verder ondersteund worden door taalkundige oefeningen.

Begintest: Neen

Administratief

Cursusafkorting : ACCO

Programma: VTO

Prijs op aanvraag bij Tom De Moor (Tom.DeMoor@UGent.be, + 32 9 264 36 79)

Nuttige info

Mededeling: Doctorandi die zijn aangesloten bij de Doctoral Schools kunnen enkel inschrijven via de Doctoral Schools Ondersteuningscel (doctoralschools@UGent.be).

Handboek: UCT handboek. U krijgt dit handboek tijdens de les van uw docent.

Behoort tot de reeks: Advanced Academic English: conference skills (permanente vorming)

Aantal lesuren : 20

Uren per week : 1 x 2