Conference skills: English Proficiency for presentations (=module)

Inhoudelijke informatie

Vereiste voorkennis: Gevorderde kennis van het Engels

Doelstelling: De cursus is gericht op de verbetering van de (taal)vaardigheden nodig voor het geven van mondelinge presentaties tijdens conferenties of andere wetenschappelijke bijeenkomsten. Hoe kan men zich op een vlotte en correcte manier uitdrukken tijdens een presentatie?

Inhoud: Deze cursus focust op correct taalgebruik in wetenschappelijke presentaties. De uitspraak, woordenschat en grammatica worden ingeoefend in een academische context. Zo komen onder meer de aankondiging van sprekers en de beschrijving en toelichting van objecten, processen of visuele informatie aan bod. Daarnaast focussen we ook op het talig structureren van presentaties. De cursus vertrekt hiervoor vanuit de meest voorkomende struikelblokken, zoals het gebruik van de tijden, adjectief en adverbium, relatiefzinnen en de conditionalis.

Begintest: Neen

Evaluation and testing: De cursisten geven een korte presentatie over een door de docent opgelegd onderwerp. De cursus kan meetellen in de doctoraatsopleiding (2 studiepunten).

Administratief

Cursusafkorting : PROP

Programma: VTO

Prijs op aanvraag bij Elke Weylandt ()

Nuttige info

Mededeling:

• Doctorandi die zijn aangesloten bij de Doctoral Schools kunnen enkel inschrijven via de Doctoral Schools Ondersteuningscel (doctoralschools@UGent.be).
  • Deze cursus is een module van Advanced Academic English - Conference skills

Handboek: UCT handboek. U krijgt dit handboek tijdens de les van uw docent.

Behoort tot de reeks: Advanced Academic English: conference skills (permanente vorming)

Aantal lesuren : 12

Uren per week : 4 X 3