Conference skills: English Proficiency for presentations (=module)

Inhoudelijke informatie

Vereiste voorkennis: Gevorderde kennis van het Engels

Doelstelling: De cursus is gericht op de verbetering van de (taal)vaardigheden nodig voor het geven van mondelinge presentaties tijdens conferenties of andere wetenschappelijke bijeenkomsten. Hoe kan men zich op een vlotte en correcte manier uitdrukken tijdens een presentatie?

Inhoud:
Deze cursus focust op correct taalgebruik in wetenschappelijke presentaties. Hij omvat presentatietaken zoals jezelf voorstellen, een belangrijke term uit je veld uitleggen en een visual (bv. een grafiek) bespreken. Deze taken worden gebruikt om uitspraakbeheersing, uitbreiding van academische woordenschat en grammaticale accuraatheid te oefenen. Op het vlak van grammatica komen vaak voorkomende hindernissen zoals gebruik van werkwoordstijden, het verschil tussen adjectief- en bijwoordgebruik, relatiefzinnen en congruentie aan bod.

Begintest: Neen

Evaluation and testing: De cursisten geven een korte presentatie over een door de docent opgelegd onderwerp. De cursus kan meetellen in de doctoraatsopleiding (2 studiepunten).

Administratief

Cursusafkorting : PROP

Programma: VTO

Prijs op aanvraag bij

Nuttige info

Mededeling:

• Doctorandi die zijn aangesloten bij de Doctoral Schools kunnen enkel inschrijven via de Doctoral Schools Ondersteuningscel (doctoralschools@UGent.be).
  • Deze cursus is een module van Advanced Academic English - Conference skills

Handboek: UCT handboek. U krijgt dit handboek tijdens de les van uw docent.

Behoort tot de reeks: Advanced Academic English: conference skills (permanente vorming)

Aantal lesuren : 12

Uren per week : 4 X 3