Intensief Italiaans voor beginners: Piacere

Rooster

Zomer schrijf in

(1) OT: datum oriëntatietest

(2) Waar? In deze kolom staat in welk lokaal of auditorium de cursus doorgaat. Gedetailleerde info vindt u in het onderdeel "Wegbeschrijving".

(*) Mededeling: Het UCT zal alle redelijke middelen inzetten om de beschikbaarheid van cursussen zo snel mogelijk op de site weer te geven. Om technische redenen kan hierin echter enige vertraging optreden, waardoor een cursus te lang onterecht op "vrij" blijft staan. Gelieve deze kolom dan ook te beschouwen als een hulpmiddel en niet als een garantie dat de cursus nog effectief beschikbaar is.   Indien een cursus toch volzet zou zijn op het moment van uw inschrijving, zal u hier uiteraard zo snel mogelijk over ingelicht worden.

Inhoudelijke informatie

Vereiste voorkennis: Er is geen voorkennis vereist.

Doelstelling: zie "Inhoud"

Inhoud:

  • Luistervaardigheid: aan de hand van korte dialoogjes leert u vertrouwde woorden en basiszinnen herkennen. Op het einde van de cursus begrijpt u het Italiaans wanneer er langzaam en duidelijk gesproken wordt.
  • Spreekvaardigheid: u wordt geleidelijk aan vertrouwd gemaakt met de uitspraak van het Italiaans. Op het einde van de cursus kan u korte, heel eenvoudige zinnetjes maken. U kan dan ook vragen stellen en op deze vragen antwoorden. De vragen en antwoorden hebben wel enkel te maken met zeer vertrouwde onderwerpen.
  • Leesvaardigheid: u leert korte, eenvoudige tekstjes lezen.
  • Schrijfvaardigheid: op het einde van de cursus kan u een korte, eenvoudige brief schrijven. U kan dan ook formulieren met persoonlijke gegevens invullen.

Begintest: Neen

Administratief

Cursusafkorting : IIB

Programma: VTO

Prijzen

Prijscategorie: C

Nuttige info

Handboek: UCT handboek. U krijgt dit handboek tijdens de les van uw docent.

Aanbevolen werken:

  • Brinker H. (2011) : Prisma Grammatica Italiaans, Utrecht : Het Spectrum
  • Cappelletti L. (1997) : Bescherelle: Les verbes Italiens, Paris : Hatier
  • Naddeo, C.M. & De Giuli, A. (1998): Parole Crociate 1° livello elementare, Firenze : Alma Edizioni
  • Prisma mini Italiaans, Utrecht: Het Spectrum
  • Prisma Woordenboek Italiaans - Nederlands, Utrecht: Het Spectrum
  • Prisma Woordenboek Nederlands - Italiaans, Utrecht: Het Spectrum

Aanbevolen werken - extra informatie: Wanneer u één of meer van deze boeken aankoopt bij Standaard Boekhandel, Kouter 31, 9000 Gent krijgt u 10% op de officiële prijs. Zeg bij aankoop dat u UCT-student bent. U kan uw boek(en) ook vooraf online bestellen en betalen via Story4students. Klik hiervoor op het logo van het UCT. Bij uw bestelling hoeft u geen FK-lidnummer in te vullen, de 10% korting wordt automatisch verrekend. U wordt via mail verwittigd zodra uw bestelling voor u klaarligt bij Standaard Boekhandel, Kouter 31, 9000 Gent.

Overzicht

ERK: A1

Aantal lesuren : 45

Periode: [zomer]

Uren per week : 5 x 3

Cursusboek verkrijgbaar bij: UCT

Voor wie?: Iedereen