Nederlands voor anderstaligen 3 (avond)

Cursus volzet? Neem dan contact op met het UCT.

Rooster

Eerste semester schrijf in

Tweede semester schrijf in

(1) OT: datum oriëntatietest

(2) Waar? In deze kolom staat in welk lokaal of auditorium de cursus doorgaat. Gedetailleerde info vindt u in het onderdeel "Wegbeschrijving".

(3) Wanneer? Legende dagen en periodes

(*) Mededeling: Het UCT zal alle redelijke middelen inzetten om de beschikbaarheid van cursussen zo snel mogelijk op de site weer te geven. Om technische redenen kan hierin echter enige vertraging optreden, waardoor een cursus te lang onterecht op "vrij" blijft staan. Gelieve deze kolom dan ook te beschouwen als een hulpmiddel en niet als een garantie dat de cursus nog effectief beschikbaar is.   Indien een cursus toch volzet zou zijn op het moment van uw inschrijving, zal u hier uiteraard zo snel mogelijk over ingelicht worden.

Inhoudelijke informatie

Vereiste voorkennis:

  • U beschikt over een elementaire kennis Nederlands: u kent de basisgrammatica van het Nederlands en u kunt zich behelpen in alledaagse situaties (zich voorstellen, communiceren over vervoer, gezondheid, hobby's, …).
  • U kunt niet-gespecialiseerde teksten globaal begrijpen (lezen en luisteren). U kunt persoonlijke informatie geven, in eenvoudige boodschappen (gesproken en geschreven).
  • U wil deze kennis graag uitbreiden en in de praktijk brengen.

Doelstelling: zie "Inhoud"

Inhoud:

  • Schrijfvaardigheid: de geziene structuren worden toegepast via geleide eenvoudige opdrachten. Tegen het einde van de cursus kunt u eenvoudige teksten schrijven over vertrouwde onderwerpen.
  • Leesvaardigheid: Vanaf dit niveau wordt ruime aandacht besteed aan het lezen van (eenvoudige) authentieke teksten. U verwerft op die manier nuttige leesstrategieën en het leidt ook tot uitbreiding van uw praktische woordenschat.
  • Spreekvaardigheid: de basiskennis van niveaus 1 en 2 wordt hier effectief in de praktijk gebracht en dit via meer open opdrachten: discussies over een bepaald thema, communicatieve rollenspelen. De situaties blijven concreet en gebaseerd op de dagelijkse realiteit.
  • Specifieke grammaticale items: u leert constructies die typisch zijn voor een meer formeel register: de passiefconstructie (objectieve berichtgeving), de hypothetische zin.

Begintest: Ja

Administratief

Cursusafkorting : NVA3avo

Programma: NVA

Prijzen

Prijscategorie: AA

Nuttige info

Mededeling: De datum van de oriëntatietest (voor studenten Nederlands voor Anderstaligen 2 t.e.m. 6 die niet geslaagd waren) staat op het inschrijvingsbewijs.

Handboek: UCT handboek. U krijgt dit handboek tijdens de les van uw docent.

Aanbevolen werken:

  • Van Dale Beeldwoordenboek, Utrecht: Van Dale
  • Van Dale Pocketwoordenboek Nederlands als tweede taal, Utrecht: Van Dale
  • Van de Toorn-Schutte J. (2004): Eenvoudige Basisgrammatica NT2 - Amsterdam: Boom

Aanbevolen werken - extra informatie: Wanneer u één of meer van deze boeken aankoopt bij Standaard Boekhandel, Kouter 31, 9000 Gent krijgt u 10% op de officiële prijs. Zeg bij aankoop dat u UCT-student bent.

Overzicht

ERK: B1-

Aantal lesuren : 50 contact + 10 zelfstudie

Periode: [elk sem.]

Uren per week : 2 x 2,5

Cursusboek verkrijgbaar bij: UCT

Voor wie?: Iedereen