Voorbereidend jaar Nederlands voor anderstaligen

Inhoudelijke informatie

Vereiste voorkennis: Er is geen voorkennis vereist.

Doelstelling:
Op het eind van deze cursus, begrijpt u moedertaalsprekers beter, ook wanneer ze snel praten. U leert zich vlot en spontaan uit te drukken, zowel mondeling als schriftelijk. Uw leesvaardigheid beperkt zich niet tot eenvoudige teksten over vertrouwde onderwerpen, maar u beheerst technieken om te kunnen omgaan met teksten op een hoger niveau (over actualiteit, in een academische context, voor professionele doeleinden).
U kunt duidelijke, goed gestructureerde, gedetailleerde teksten produceren over complexe onderwerpen, met een weloverwogen tekstopbouw, een duidelijke samenhang en goed gebruik van verbindingswoorden.

Als u een taalkennis haalt van minimum niveau B2, dan kunt u een attest aanvragen waarmee u zich kan inschrijven aan de universiteit.

Inhoud: De cursus bestaat uit zes deelcursussen van niveau 1 tot en met 6, gespreid over 9 maanden.

Begintest: Neen

Administratief

Cursusafkorting : VJN

Programma: NVA

Prijscategorie: B

Nuttige info

Mededeling:

Vanaf 1/4/2019 kan u zich aanmelden voor het Voorbereidend Jaar Nederlands dat wordt georganiseerd van januari 2020 tot september 2020. U maakt daarvoor gebruik van onze speciale flyer die u dan op deze pagina zult kunnen downloaden.

Handboek: UCT handboek. U krijgt dit handboek tijdens de les van uw docent.

Aanbevolen werken:

• Fonteyn A.M., Pescher-Termeer A. (1998): Nederlandse Grammatica voor Anderstaligen - Utrecht: NCB
      • Giezenaar, G en Schouten, E,: Wijze woorden - Woordenlijst Academisch Nederlands met idioomoefeningen, Intertaal
      • Van Dale Basiswoordenboek, Utrecht: Van Dale
      • Van Dale Beeldwoordenboek, Utrecht: Van Dale
      • Van Dale Pocketwoordenboek Nederlands als tweede taal, Utrecht: Van Dale
      • Van Dale Zakenbrieven, Utrecht: Van Dale
      • Van de Toorn-Schutte J. (2004): Eenvoudige Basisgrammatica NT2 - Amsterdam: Boom

ERK: C1

Aantal lesuren : 360