Efficiënt papers schrijven

Rooster

Eerste semester Schrijf in

(1) OT: datum oriëntatietest

(2) Waar? In deze kolom staat in welk lokaal of auditorium de cursus doorgaat. Gedetailleerde info vindt u in het onderdeel "Wegbeschrijving".

(*) Mededeling: Het UCT zal alle redelijke middelen inzetten om de beschikbaarheid van cursussen zo snel mogelijk op de site weer te geven. Om technische redenen kan hierin echter enige vertraging optreden, waardoor een cursus te lang onterecht op "vrij" blijft staan. Gelieve deze kolom dan ook te beschouwen als een hulpmiddel en niet als een garantie dat de cursus nog effectief beschikbaar is. Indien een cursus toch volzet zou zijn op het moment van uw inschrijving, zal u hier uiteraard zo snel mogelijk over ingelicht worden.

Inhoudelijke informatie

Vereiste voorkennis:
Van de cursisten wordt verwacht dat ze al ervaring hebben met academisch Nederlands (bv. ze beginnen aan hun bachelor- of masterproef).
Een CEF-niveau B2 is vereist.

Doelstelling:
Tijdens je academische opleiding moet je geregeld wetenschappelijke papers schrijven. In deze cursus leer je je onderzoek gericht voor te bereiden, de informatie transparant te structureren, en je ideeën duidelijk te formuleren.

Inhoud:
In deze cursus komen alle belangrijke aspecten van een goede paper aan bod: een precieze onderzoeksvraag formuleren, bevindingen rapporteren en parafraseren, naar bronnen verwijzen, opbouw en structuur van de tekst en academische formulering en schrijfstijl.

Na een inleiding met een aantal generieke oefeningen, vertrekken we vanuit je eigen ervaringen en twijfels bij het schrijven van papers. We becommentariëren samen papers, je krijgt feedback over je vorderingen en we geven nuttige tips om je academische schrijfvaardigheid te verbeteren.

Begintest: neen

Administratief

Cursusafkorting : EPS

Programma: VTO

Prijzen

Prijscategorie: P

Nuttige info

Mededeling: De lessen vinden plaats op 11 en 25/10/2017, 8 en 22/11/2017  en 6/12/2017.

Handboek: UCT handboek. U krijgt dit handboek tijdens de les van uw docent.

Behoort tot de reeks: Academisch Nederlands

Overzicht

Aantal lesuren : 15

Periode: 1e sem.

Cursusboek verkrijgbaar bij: UCT

Voor wie?: Iedereen