Vergadertechnieken

Inhoudelijke informatie

Vereiste voorkennis:
Moedertaalsprekers Nederlands of Nederlands niveau B2 (Common European Framework).

Doelstelling:
In deze cursus gaat de aandacht naar het verfijnen en doelgerichter maken van vergaderen en notuleren in een professionele omgeving.

Inhoud:
In deze module nemen we de drie stadia van het vergaderproces grondig onder de loep. We starten met de voorbereiding en de verschillende vergaderdoelen. Via discussieoefeningen leren de cursisten hun mening efficiënter formuleren en adequaat reageren op kritiek (actief luisteren, ik-boodschappen). Er wordt ingegaan op verschillende deelnemerstype in vergaderingen en hoe je daarmee om kan gaan. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de verschillende notuleermethodes en verslagen. Aan de hand van een casestudy en een uitgebreid rollenspel analyseren de cursisten vergadergewoontes van anderen en van zichzelf.

Nuttige info

Deze module wordt enkel op aanvraag aangeboden. Het voordeel hiervan is dat we de grootste flexibiliteit aan de dag kunnen leggen, zowel inhoudelijk als praktisch. De inhoud van de cursus wordt in onderling overleg gepersonaliseerd en aangepast aan de context van uw bedrijf zodat die perfect aansluit bij uw noden en wensen. Daarnaast plannen we de cursus in op het tijdstip dat voor u het beste uitkomt, evenals op de locatie die voor u het beste uitkomt. Dit alles uiteraard wel rekening houdend met de beschikbaarheid van de lesgever.

Mocht u interesse hebben om op deze manier deze module exclusief te reserveren voor u en uw medewerkers, kan u voor een vrijblijvende offerte terecht bij