Intensief Spaans voor beginners: ¡Ahora! (dag)

Rooster

Zomer schrijf in

(1) OT: datum oriëntatietest

(2) Waar? In deze kolom staat in welk lokaal of auditorium de cursus doorgaat. Gedetailleerde info vindt u in het onderdeel "Wegbeschrijving".

(*) Mededeling: Het UCT zal alle redelijke middelen inzetten om de beschikbaarheid van cursussen zo snel mogelijk op de site weer te geven. Om technische redenen kan hierin echter enige vertraging optreden, waardoor een cursus te lang onterecht op "vrij" blijft staan. Gelieve deze kolom dan ook te beschouwen als een hulpmiddel en niet als een garantie dat de cursus nog effectief beschikbaar is.   Indien een cursus toch volzet zou zijn op het moment van uw inschrijving, zal u hier uiteraard zo snel mogelijk over ingelicht worden.

Inhoudelijke informatie

Vereiste voorkennis: Er is geen voorkennis vereist.

Doelstelling: zie "Inhoud"

Inhoud:

• Luistervaardigheid: aan de hand van korte dialoogjes leert u vertrouwde woorden en basiszinnen herkennen. Op het einde van de cursus begrijpt u het Spaans wanneer er langzaam en duidelijk gesproken wordt.
  • Spreekvaardigheid: op het einde van de cursus kan u korte, heel eenvoudige zinnen maken. U kan dan ook vragen stellen en op deze vragen antwoorden. De vragen en antwoorden hebben te maken met zeer vertrouwde onderwerpen.
  • Leesvaardigheid: u leert korte, eenvoudige teksten lezen. Via artikels uit Spaanstalige kranten en websites met bijhorende opdrachten wordt de leergierigheid van de student interactief gestimuleerd.
  • Schrijfvaardigheid: op het einde van de cursus kan u een korte, eenvoudige brief schrijven. U kan dan ook formulieren met persoonlijke gegevens invullen.
  • Deze zomercursus besteedt ruime aandacht aan de interactieve inoefening van de aangebrachte structuren. Aan de hand van verschillende werkvormen krijgt u de kans om de communicatieve doelstellingen en grammaticale items actief toe te passen.
  • Tijdens de les wordt gewerkt met een eigen handboek van het UCT, waarin u bovendien extra materiaal vindt dat via zelfstudie verwerkt kan worden en waarover steeds vragen gesteld kunnen worden aan de lesgever.

Begintest: Neen

Administratief

Cursusafkorting : AHOL

Programma: VTO

Prijscategorie: C

Nuttige info

Mededeling:
Deze cursus wordt ook als intensieve avondcursus aangeboden.

Handboek: UCT handboek. U krijgt dit handboek tijdens de les van uw docent.

Aanbevolen werken:

• Halm e.a. (2015): Praktische grammatica Spaans, Antwerpen: Intertaal
  • Mateo F. & Rojo-Sastre A.J. (2008): Bescherelle – espagnol: les verbes, Paris: Hatier
  • Van Dale Miniwoordenboek Spaans – Utrecht: Van Dale
  • Van Dale Pocketwoordenboek Nederlands-Spaans – Utrecht: Van Dale
  • Van Dale Pocketwoordenboek Spaans-Nederlands – Utrecht: Van Dale
  • Werkwoordenwijzer Spaans - nieuwe editie (2016), Antwerpen: Intertaal

Aanbevolen werken - extra informatie: Wanneer u één of meer van deze boeken aankoopt bij Standaard Boekhandel, Kouter 31, 9000 Gent krijgt u 10% op de officiële prijs. Zeg bij aankoop dat u UCT-student bent. U kan uw boek(en) ook vooraf online bestellen en betalen via Story4students. Klik hiervoor op het logo van het UCT. Bij uw bestelling hoeft u geen FK-lidnummer in te vullen, de 10% korting wordt automatisch verrekend. U wordt via mail verwittigd zodra uw bestelling voor u klaarligt bij Standaard Boekhandel, Kouter 31, 9000 Gent.

ERK: A1

Aantal lesuren : 45