Vlaamse gebarentaal

Rooster

Tweede semester schrijf in

(1) OT: datum oriëntatietest

(2) Waar? In deze kolom staat in welk lokaal of auditorium de cursus doorgaat. Gedetailleerde info vindt u in het onderdeel "Wegbeschrijving".

(*) Mededeling: Het UCT zal alle redelijke middelen inzetten om de beschikbaarheid van cursussen zo snel mogelijk op de site weer te geven. Om technische redenen kan hierin echter enige vertraging optreden, waardoor een cursus te lang onterecht op "vrij" blijft staan. Gelieve deze kolom dan ook te beschouwen als een hulpmiddel en niet als een garantie dat de cursus nog effectief beschikbaar is.   Indien een cursus toch volzet zou zijn op het moment van uw inschrijving, zal u hier uiteraard zo snel mogelijk over ingelicht worden.

Inhoudelijke informatie

Vereiste voorkennis:
Er is geen voorkennis vereist. Er zijn echter wel technische vereisten. Technische vereisten:Gebarentalen zijn manueel-visuele, geen oraal-auditieve talen. Het vastleggen van gebarentaal wordt gedaan met behulp van video. Tegenwoordig kan je dat probleemloos doen met je smartphone, tablet, webcam, compact camera of digital spiegelreflex camera met videofunctie, outdoor headmount videocamera, en natuurlijk met analoge of digitale videocamera. Voor het bekijken, downloaden, en uploaden van op video vastgelegde teksten heb je een laptop, tablet, smartphone, desktop, of smart-TV met toegang tot een breedbandinternet nodig.

Doelstelling: zie "Inhoud"

Inhoud:
Begrip Live:
Je kan vertrouwde gebaren en basiszinnen begrijpen die jezelf, jouw familie en directe concrete omgeving betreffen, wanneer de mensen langzaam en duidelijk gebaren.

Begrip Vastgelegd:
Je kan vertrouwde namen, gebaren en heel eenvoudige zinnen in Vlaamse Gebarentaal begrijpen in opgenomen videoteksten.

Productie Live:
Je kan eenvoudige uitdrukkingen en zinnen in Vlaamse Gebarentaal gebruiken om jouw woonomgeving en de mensen die je kent, te beschrijven.

Productie Vastgelegd:
Je kan een korte video-opname in Vlaamse Gebarentaal maken om een eenvoudige boodschap te sturen, bv. naar jouw familie.

Interactie Live:
Je kan deelnemen aan een eenvoudige conversatie in Vlaamse Gebarentaal, wanneer de gesprekspartner bereid is om zaken in een langzamer tempo te herhalen of opnieuw te formuleren en je helpt bij het formuleren van wat je probeert uit te drukken. Je kan eenvoudige vragen stellen en beantwoorden in Vlaamse Gebarentaal die een directe behoefte of zeer vertrouwde onderwerpen betreffen.

Administratief

Cursusafkorting : VGT
Let op! Dit is niet de cursuscode, die vindt u in het rooster bovenaan op deze pagina.

Programma: VTO

Prijzen

Prijscategorie: B

Nuttige info

Mededeling:
We organiseren deze cursus eens om de twee jaar. De eerstvolgende cursus staat gepland in het najaar van 2023. Data zullen beschikbaar zijn vanaf midden juni 2023.

Overzicht

ERK: A1-
Let op! Dit is niet de cursuscode, die vindt u in het rooster bovenaan op deze pagina.

Aantal lesuren : 30

Periode: 2e sem.

Uren per week : 1 x 2,5

Cursusboek verkrijgbaar bij: UCT. Er is geen formeel cursusboek beschikbaar maar de lesgever zal tijdens de lessen hand-outs uitdelen wanneer nodig.

Voor wie?: Iedereen