Inschrijven: Nederlands voor anderstaligen

Inleiding

Voor de dagcursussen en de algemene oriëntatietest kan u zich tot 2 weken voor de start van de cursus online inschrijven.

Voor de avondcursussen van het tweede semester kan u zich online inschrijven van 16/10/2017 tot en met 30/01/2018. Na die datum kan u enkel nog in het inschrijvingssecretariaat inschrijven.

Voor de zomercursussen kan u zich online inschrijven vanaf 26/2/2018.

Opgelet!

1. U heeft pas een plaats in de cursus als het volledige cursusgeld is betaald. Annuleren kan tot 2 weken voor de start van de cursus.

2. U kunt zich al inschrijven voor een vervolgcursus voor het einde van uw huidige cursus. U bent immers niet automatisch ingeschreven voor een vervolgcursus. Indien u niet geslaagd bent voor de eindtest kan u deelnemen aan de verplichte oriëntatietest of kosteloos uw inschrijving voor het volgende niveau annuleren.

3. Voor de dagcursussen en de oriëntatietest op dinsdagvoormiddag kan u tot 1 week voor de start ervan via onze website inschrijven. Daarna kan u alleen nog inschrijven in het inschrijvingssecretariaat. U kan dan ook niet meer via een overschrijving betalen en u moet dus onmiddellijk betalen met uw bankkaart.

Mag ik wel een cursus volgen aan het UCT?

Ja, als u middelbaar onderwijs heeft gevolgd of in uw laatste jaar middelbaar onderwijs zit. Bovendien moet u voor het beginnersniveau Nederlands voor anderstaligen een basiskennis Engels of Frans hebben.

Sommige cursussen (bijvoorbeeld Nederlands voor uitwisselingsstudenten) zijn echter voor specifieke doelgroepen voorbehouden.

U kan maximum drie keer inschrijven voor eenzelfde cursus.

Hoe schrijf ik mij in?

U kan op twee manieren inschrijven:

  • U komt persoonlijk naar het inschrijvingssecretariaat tijdens de openingsuren en brengt uw elektronische identiteitskaart mee.
  • U schrijft zich in via deze website.

Uitwisselingsstudenten van de UGent kunnen met een digitale voucher, aangeboden door de Afdeling Internationalisering, aan een sterk verminderd tarief een taalcursus volgen bij het UCT.

De inkomende uitwisselingsstudenten kunnen met deze digitale voucher een speciale cursus Nederlands voor uitwisselingsstudenten volgen. Hun digitale voucher wordt bij hun inschrijving voor deze cursus automatisch toegekend via Oasis. Deze digitale voucher geldt enkel voor:

  • de dagcursussen 'Nederlands voor Anderstaligen',
  • de avondcursussen 'Nederlands voor Anderstaligen' niveau 2 en 3
  • 'Nederlands voor Anderstalige Uitwisselingsstudenten' niveau 1.

Schrijft u in voor de avondcursus 'Nederlands voor Anderstaligen niveau 1', dan geldt de digitale voucher niet..

 

Voor welk niveau schrijf ik me in? + Oriëntatietest

Als u geen Nederlands kent, schrijft u in voor niveau 1.

Kent u al Nederlands en heeft u nog geen cursus NT2 in het UCT gevolgd? Schrijft u zich dan in via dit formulier. U duidt aan dat al Nederlands kent en dat u nog nooit een cursus NT2 hebt gevolgd in het UCT. Daarna kiest u een testdatum uit de lijst. Deze oriëntatietest  kan u zowat elke dinsdagvoormiddag om 9 uur afleggen. Er is geen test op 3/4/18, 10/4/18, 1/5/18, 3/7/18, 10/7/18, 17/7/18 en 7/8/18. Het testlokaal vindt u op de achterzijde van uw factuur / inschrijvingsbewijs.

U krijgt van het UCT een betaalverzoek opgestuurd via e-mail (van oasis.fica@UGent.be) en zorgt ervoor dat het geld minstens één dag voor de test op onze rekening staat. Houdt u daarbij rekening dat het 3 à 4 werkdagen kan duren voor we een betaling zien.

U betaalt 50 Euro voor deze test. Deze kosten worden nadien van uw cursusgeld afgetrokken als u inschrijft voor een cursus.

U krijgt na de test onmiddellijk uw resultaat, waarna wij u dan ook in het juiste niveau inschrijven. Het resultaat van deze test is bindend.

Voor de avondcursussen: Hoe weet ik of ik geslaagd ben voor de oriëntatietest?

Volgt u een cursus aan het UCT? Wacht dan niet om u in te schrijven voor een vervolgcursus tot na de eindtest. U loopt anders het risico dat u geen plaats meer hebt.

Indien u niet geslaagd bent voor de eindtest, dan kan u het betreffende niveau herhalen. U kan er ook voor kiezen om 3 weken thuis te studeren en dan de orïentatietest (OT) van het volgende niveau af te leggen. Deze test vindt meestal één week voor de start van de cursus plaats.

Tot wanneer kan ik inschrijven?

U kunt inschrijven zolang er nog effectieve plaatsen zijn. Om zeker te zijn van een plaats schrijft u dus best zo snel mogelijk in.

Voorbereidend Jaar Nederlands

Op deze pagina vindt u onze speciale flyer Voorbereidend Jaar Nederlands met meer informatie over de specifieke inschrijfmodaliteiten.