Inschrijven voor vreemde talen

Inleiding

Voor de avondcursussen van het eerste semester kan u zich enkel inschrijven in het inschrijvingssecretariaat. Om zeker te zijn van uw plaats in de cursus betaalt u dan onmiddellijk met uw bankkaart of uw kredietkaart. U kan niet langer inschrijven voor de avondcursussen voor beginners van het eerste semester.

Voor de juridische taalvakken schrijft u online in en schrijft u het inschrijvingsgeld meteen over na ontvangst van uw betalingsuitnodiging.

Om u lessen van hoge kwaliteit te kunnen blijven bieden is het aantal plaatsen in de cursussen beperkt. Zodra een cursus volzet is, kondigen we dit zo snel mogelijk aan via het rooster op de cursusfiche.

Opgelet!

  1. U heeft pas een plaats in de cursus als het volledige cursusgeld is betaald. Annuleren kan tot 2 weken voor de start van de cursus.
  2. U kunt zich al inschrijven voor een vervolgcursus voor het einde van uw huidige cursus. U bent immers niet automatisch ingeschreven voor een vervolgcursus. Indien u niet geslaagd bent voor de eindtest kan u deelnemen aan de verplichte oriëntatietest of kosteloos uw inschrijving voor het volgende niveau annuleren.

Mag ik wel een cursus volgen aan het UCT?

Ja, als u uw middelbare school heeft afgemaakt.

Sommige cursussen (bijvoorbeeld Advanced Academic English) zijn echter voor specifieke doelgroepen voorbehouden.

U kan maximum drie keer inschrijven voor eenzelfde cursus.

Hoe schrijf ik mij in?

U kan op twee manieren inschrijven:

  • U komt persoonlijk naar het inschrijvingssecretariaat tijdens de openingsuren. U brengt dan uw elektronische identiteitskaart mee.
  • U schrijft zich in via de website
  • Voor de juridische taalvakken Duits, Engels en Frans schrijft u uitsluitend in via de website.

Oriëntatietest

Voor alle niveaus, hoger dan niveau 1, legt u een oriëntatietest af om na te gaan of uw beginniveau aansluit bij het niveau van de cursus. Indien u naar een ander niveau wordt doorverwezen, wordt u daarvan via e-mail (van oasis.fica@UGent.be) op de hoogte gebracht. U krijgt dan een nieuwe bevestiging / factuur waarop u op de tweede bladzijde de wijzigingen terugvindt.

Indien het UCT u geen alternatieve cursus kan aanbieden, dan zet het UCT uw inschrijving kosteloos stop. U krijgt dan het reeds betaalde cursusgeld volledig terugbetaald.

Het resultaat (en de niveaubepaling) is bindend en blijft 1 jaar geldig.

Hoe weet ik of ik geslaagd ben voor de orientatietest?

Voor sommige talen (Frans, Engels, Italiaans, Spaans) vragen we u vooraf een online zelftest af te leggen om uw niveau te bepalen.Tijdens het eerste contactmoment voorziet de lesgever een korte mondelinge proef om het niveau van deze zelftest al dan niet te bevestigen. Het resultaat van deze mondelinge proef bepaalt uw definitieve niveau en is bindend.

Tot wanneer kan ik inschrijven?

U kunt inschrijven zolang er nog effectieve plaatsen zijn. Voor de beginnerscursussen kan u inschrijven tot en met de tweede les. Om zeker te zijn van een plaats schrijft u dus best zo snel mogelijk in.

Om een hoge kwaliteit te kunnen garanderen is het aantal plaatsen in de cursussen beperkt.