Interuniversity test of academic English (ITACE)

Voor wie? / Nuttige links

Van de Interuniversity Test of Academic English (ITACE) bestaan twee varianten: een voor docenten en een voor studenten.

Hieronder vindt u de informatie voor studenten.

Wenst u als niet-Engelstalige student een Engelstalig programma te volgen aan de Universiteit Gent, dan moet u bewijzen over een goede kennis Engels te beschikken, zowel mondeling als schriftelijk. U kunt dit bijvoorbeeld bewijzen door te slagen voor de ITACE. U vindt meer informatie over de (taal)toelatingsvoorwaarden op de website van de Universiteit Gent.

Ook als u om andere redenen een attest van uw talenkennis Engels nodig heeft (b.v. studieverblijf, stage, emigratie naar het buitenland, …), kan u bij het UCT terecht om de ITACE af te leggen.

In het filmpje vindt u praktische info voor de test. We raden u aan het filmpje grondig te bekijken voor u de test zal afleggen.

Inschrijven, rooster, prijzen

Via deze link vindt u hoe u inschrijft. Raadpleeg er ook rooster en prijzen.

Resultaat

  • Het resultaat kan opgevraagd worden via oasis.ugent.be.  Klik daartoe op ‘UCT student’, ga vervolgens naar ‘Mijn cursussen’.

Certificaat

Uw certificaat is uiterlijk 2 weken na het afleggen van de test beschikbaar
We versturen enkel de supplementen via e-mail.

Partners

De ITACE werd ontwikkeld door de talencentra van vier Vlaamse universiteiten. De testdata van de andere talencentra kan u raadplegen op de ITACE-website (in het Engels).

logo's universiteiten