Workshop leesvaardigheid CultuurKIT

29-10-2021 van 14:00 tot 17:00
De Krook
lieve.jooken@ugent.be
Voeg toe aan mijn agenda

Omdat leesvaardigheid een opleidingsbrede competentie is die maatschappelijk steeds meer onze aandacht verdient, willen we graag met geïnteresseerde collega’s en studenten van gedachten wisselen over hoe we die vaardigheid nog beter kunnen begeleiden. We organiseren daarom een workshop in De Krook op vrijdag 29 oktober, van 14 tot 17u.

De bijeenkomst is bedoeld als een laagdrempelige ontmoeting tussen collega’s en studenten. Iedereen kan een bijdrage leveren tot het gesprek. We verwelkomen zowel good-practice ervaringen als algemene reflecties, of concrete plannen voor toekomstige werkvormen. Mogelijke vragen die daarbij aan bod kunnen komen zijn:

• Hoe worden literatuur en niet-academische non-fictie geïntegreerd in (taal)praktijklessen in het hoger onderwijs?
  • Hoe verandert digital reading het leesproces van studenten en hoe spelen we daarop in?
  • Kunnen online-kanalen (zoals Goodreads) ingezet worden of inspiratie bieden om studenten te laten schrijven over hun leeservaring?
  • Hoe draagt de lectuur van literatuur en niet-academische non-fictie bij tot de academische competenties van studenten?
  • Hoe kunnen lectuuroefeningen het leesplezier en de leesmotivatie van studenten bevorderen?

Wil je graag deelnemen, stuur dan een mailtje naar lieve.jooken@ugent.be. (Deze workshop is er voor studenten en medewerkers UGent)