Boeklancering - A.I. & Maatschappij

Wanneer
09-02-2021 van 19:00 tot 21:00
Voertaal
Nederlands
Door wie
Glen Joris
Contact
Glen.joris@ugent.be
Website
https://webappsx.ugent.be/eventManager/events/boeklanceringAI
Voeg toe aan mijn agenda

Wat is het belang en vooral de maatschappelijke impact van artificiële intelligentie (kortweg AI)? Ga mee op ontdekking met het boek 'Artificiële intelligentie & Maatschappij' en de bijhorende boekvoorstelling in De Krook.

AI speelt een steeds grotere rol in verschillende aspecten van ons dagelijks leven. Iedereen kent het voorbeeld van zelfrijdende wagens of van de camera’s met beeldherkenning die de veiligheid in onze steden moeten verhogen. Maar AI is ondertussen al veel dieper doorgedrongen in onze samenleving dan we soms beseffen. In het boek werpen een reeks experten hun licht op wat deze AI (r)evolutie betekent voor onze samenleving. Er wordt stilgestaan bij de vraag wat AI nu precies is en bij de impact van AI op economie, recht en politiek. Wat is bijvoorbeeld de invloed van AI op de rechtspraak en criminaliteitsbestrijding? Op tewerkstelling, en bedrijfsvoering? Of op politiek nieuws en politieke campagnes? Daarbij wordt stilgestaan bij potentiële gevaren en uitdagingen die verbonden zijn met de toenemende ‘AI-isering’ van de samenleving, maar ook bij de kansen die deze technologische revolutie biedt.

Dit boek beoogt het bredere publiek op een toegankelijke manier te informeren over het belang en vooral de (maatschappelijke) impact van AI. Inzichten in zowel de voordelen als uitdagingen van AI maken de lezer (hopelijk) iets meer gewapend tegen de toenemende digitaliseren van onze maatschappij, waarbij AI een steeds grotere rol speelt. De opbrengsten van dit boek gaan naar DIGIDAK, een VZW die zich inzet voor digitale inclusie.

Inschrijven voor de boeklancering kan hier

Programma

Boeklancering