Kick-off SOLID ecosysteem

Wanneer
20-04-2021 van 14:00 tot 15:00
Waar
Virtueel
Voertaal
Nederlands
Website
https://overheid.vlaanderen.be/informatie-vlaanderen/nieuws-en-agenda/solid-ecosysteem

Op 20 april faciliteren Digitaal Vlaanderen en Universiteit Gent (onderzoeksgroepen IDLab en mict) een 1ste virtuele rondetafel mbt het SOLID ecosysteem.

Persoonlijke informatiebeheersystemen maken het mogelijk om persoonlijke gegevens op te slaan, te visualiseren en uit te wisselen. Een beloftevolle standaard is SOLID, gebaseerd op het idee van de oprichter van het World Wide Web, Sir Tim Berners Lee. SOLID werkt met een persoonlijke datakluis waarin de meest recente data van een burger of bedrijf worden bewaard. Technisch bestaat het uit standaarden die het uitwisselen van informatie uit een kluis vloeiend doen verlopen, zoals dat gebeurt met de vertrouwde webtechnologie. Het verschil met de huidige aanpak is dat de burger zelf de controle heeft over die kluizen: hij/zij beslist wie welke data kan gebruiken.

Samen met het Vlaamse digitaliseringsagentschap Digitaal Vlaanderen en imec-UGent-onderzoeksgroep IDLab organiseert imec-mict-UGent het virtuele SOLID kick-off event op 20 april (14u-15u). Met dit kick-off event willen we het SOLID-ecosysteem in Vlaanderen een nieuwe impuls geven door overheden, bedrijven en academische partners samen te brengen om toekomstige ontwikkelingen en onderzoek te stimuleren, zowel vanuit technisch als niet-technisch oogpunt.

Op de agenda staan ​​gesprekken met UGent Rector Prof. dr. ir. Rik Van de Walle, Prof. dr. Lieven De Marez en Barbara Van den Haute (Digitaal Vlaanderen); cases van innovators zoals Stad Antwerpen, Randstad en VITO; en reflecties van Prof. dr. Stijn Baert (UGent) en Prof. Ethan Zuckerman (MIT).

Inschrijven voor dit gratis event