Een MuST voor het nieuwe Gents Universiteitsmuseum

Studenten gezocht!MuST Campagne

In 2020 opent het nieuwe Gents Universiteitsmuseum zijn deuren aan de Plantentuin. Het Museum Student Team, afgekort MuST, zet mee zijn schouders onder dit eigenwijze museum rond wetenschap en nieuwsgierigheid. Heb je zin om samen met ons op ontdekking te gaan en deel uit te maken van MuST? Stel je kandidaat en maak kans op een jaar vol boeiende workshops, brainstormsessies, activiteiten, projecten, …

We zijn op zoek naar studenten van 18 tot en met 25 jaar uit alle mogelijke opleidingen, van geschiedenis tot geneeskunde, van ingenieurswetenschappen tot psychologie, fotografie en biologie. Dus ja, ook jij komt in aanmerking!

De inschrijvingen voor MuST zijn afgelopen. Stelde jij jou kandidaat de afgelopen weken? Dan mag je eerstdaags een berichtje van ons ontvangen.

 

Programma

Museum Salon

Het Museum Student Team ontdekt samen hoe een nieuw museum vorm krijgt achter de schermen. Doorheen het academiejaar bieden wij een reeks infosessies en activiteiten aan die gegeven worden door professionals uit de museumsector. Thema’s die daar kunnen passeren:

  • Wie zijn Bart, Fien en Sander? Een blik op het doelgroepenbeleid van het nieuwe Gents Universiteitsmuseum.
  • Chaos, Kennis en Verbeelding. Over het kiezen van verhalen en objecten voor het nieuwe museum.
  • Een goed hart heeft zorg nodig. Hoe krijgt het vrijwilligersbeleid van een nieuw museum vorm.
  • Tot ziens museumkever! Een staalkaart van conserveringstechnieken voor een academische erfgoedcollectie.
  • Op stap met de sleutelbos. Een exclusieve kijk in enkele van onze collectiedepots.

De activiteiten vinden hoofdzakelijk ’s avonds plaats, zodat dit te combineren valt met je lessenrooster. Richtuur: 19u30 tot 21u.

Tussen november en april vinden er een zestal workshops of activiteiten plaats buiten de blok-, vakantie- en examenperiodes.

Museum Update

Het zijn spannende tijden voor het Gents Universiteitsmuseum. Nog iets meer dan een jaar en we gaan open. We gunnen het MuST graag een exclusieve kijk achter de schermen. Zo willen we minstens 2 maal per academiejaar een vergadering houden waarbij we een stand van zaken geven over de ontwikkelingen. Je krijgt de mogelijkheid om vragen te stellen aan de verschillende collega’s over hun expertise en plannen.

Teamwork makes the dream workStudent Skelet

Studenten zijn één van de belangrijkste doelgroepen van het nieuwe museum. We hebben dan ook jouw hulp nodig. Doorheen het academiejaar zullen we oproepen lanceren naar de MuST-studenten om mee te denken over onze nieuwe website, onze social media, onze educatieve pakketten voor secundaire scholen, onze rondleidingen en veel meer. En misschien roepen we wel eens je hulp in om eraan mee te werken. En natuurlijk krijg je zo ook, in avant-avant-avant première, te zien hoe het museum er zal uitzien.

Ook geïnteresseerd?

De selecties voor academiejaar 18-19 zijn intussen afgelopen en het MuST is gelanceerd. Hou deze website zeker in de gaten vanaf de start van het nieuwe academiejaar. Want wie weet lanceren we dan wel weer een nieuwe oproep.