Lancering Collectieportaal UGent

Door wie
Gents Universiteitsmuseum & Universiteitsarchief
Isabel.Rotthier@ugent.be
Voeg toe aan mijn agenda

Op 28 november 2017 lanceert de Universiteit Gent haar nieuw collectieportaal. Doorzoek de collecties online.

De Tasmaanse buidelwolf, een duimpiano, een verzameling spiraaltjes, het studentenarchief, de dialectopnames, een maquette van het Pantheon, ...
Het is een greep uit de waaier van de één miljoen voorwerpen en archiefstukken die de Gentse universiteit doorheen haar 200-jarig bestaan verzamelde. Hoog tijd om dit fraaie erfgoed in the picture te plaatsen en te delen met het publiek.

In het collectieportaal wordt dit academisch erfgoed voor het eerst virtueel samengebracht en gelinkt aan collecties, professoren en studenten, historische gebouwen, prachtige verhalen en externe databanken. Zo ontstaat een heus informatienetwerk.

Bovendien willen we iedereen uitnodigen om naar de toekomst toe het UGent-erfgoed mee te bestuderen, te verrijken én betekenis te geven. Iedereen UGent!