'Een spoor van Out of the Box' in De Krook

Line, 2016 - Alexi Williams Wynn - foto: Mirjam Devriendt (vergrote weergave)

Line, 2016 - Alexi Williams Wynn - foto: Mirjam Devriendt

(20-04-2018) De tentoonstelling 'Out of the Box' krijgt een staartje in De Krook met een video-installatie, enkele bijzondere objecten en artistiek werk.

Om de 200ste verjaardag van de universiteit te vieren stuurde het Gents Universiteitsmuseum de voorbije maanden unieke collectiestukken naar vier Gentse cultuurhuizen. Out of hun vertrouwde Box. Wetenschappers en artiesten gingen in dialoog in verrassende installaties. Enkele van hen vertellen in een video-installatie in De Krook over 'hun' focus.

Dichter Peter Verhelst en morfoloog Marjan Doom (directeur Gents Universiteitsmuseum), vertellen over Leo, het skelet van de vinvis in de Sint-Baafskathedraal. Medisch filosoof en ethicus Ignaas Devisch geeft zijn kijk op de rol van een wetenschapsmuseum en het menselijk lichaam als museumobject. Wetenschapsfilosoof Maarten Van Dyck buigt zich over het mysterie van de tijd. Petra De Sutter, dokter en fertiliteitsspecialist van UZ Gent, stelt vragen bij 'de maakbare mens', robotica, ...

De installatie wordt vergezeld van enkele stukken uit de tentoonstelling, waaronder werk van kunstenares Alexi Williams Wynn.

16 mei tot en met 19 augustus 2018

Bibliotheek De Krook