Laatste dagen voor vinvis Leo in Sint-Baafskathedraal

'Whale Spotting' - Sint-Baafskathedraal - Foto: Mirjam Devriendt (vergrote weergave)

'Whale Spotting' - Sint-Baafskathedraal - Foto: Mirjam Devriendt

(04-10-2018) Vinvis Leo, het skelet dat een jaar de koorgang van de Sint-Baafskathedraal sierde, wordt op 8 oktober met een indrukwekkende verhuisoperatie overgebracht naar de gebouwen van de faculteit Diergeneeskunde op Campus Merelbeke.

Nog tot en met zondag 7 oktober kunnen bezoekers van de Sint-Baafskathedraal er gratis de installatie 'Whale Spotting' bewonderen. De installatie maakte deel uit van de tentoonstelling 'Out of the Box', georganiseerd door het Gents Universiteitsmuseum ter gelegenheid van de 200e verjaardag van de UGent. Wegens groot succes kon Leo nog de hele lente en zomer in de kathedraal blijven.

Deze installatie, een gedurfde ingreep in de kathedraal, werd gesmaakt door het publiek. Het bezoekersaantal van de kathedraal steeg met 8%, Gentse stadsgidsen namen met plezier een omwegje langsheen deze bezienswaardigheid en ook op sociale media was Leo een hit.

Het Gents Universiteitsmuseum, dat in het voorjaar van 2020 de deuren opent aan de Plantentuin, wil in de toekomst nog uitbreken met zijn indrukwekkende collectie en hiervoor samenwerken met Gentse, nationale en internationale organisaties.