Openingsuren

Collectie Geschiedenis van de Wetenschappen

Het Museum voor de Geschiedenis van de Wetenschappen op Campus De Sterre sluit zijn publieke deuren op vrijdag 13 juli 2018. Niet getreurd! De waardevolle collectie, die sinds 1995 haar toonplek had op deze locatie, maakt nu deel uit van de collecties van het nieuwe Gents Universiteitsmuseum. Dit museum, dat een inkijk zal geven in de unieke academische collecties van de Universiteit en in  wetenschappelijk denken over disciplines en grenzen heen, opent eind 2019 op Campus Ledeganck (aan de Plantentuin). Dus laten we zeker in contact blijven. We hebben immers bijzondere plannen!
Het museum aan De Sterre zal tijdens het academiejaar 2018-2019 één van de plekken zijn waar het toekomstige museum vorm krijgt, ontwikkeld en getest wordt. Daarna krijgt het een belangrijke functie als Collectiedepot. 

De collectie blijft natuurlijk (op afspraak) beschikbaar voor studie-/onderzoeksdoeleinden:  .

Tot en met 5 oktober 2018 kan het museum nog gehuurd worden voor lezingen, doctoraatsverdedigingen, ... Alle info vindt u hier.

Collectie Dierkunde

De collectie Dierkunde bevindt zich op de site waar momenteel het nieuw Gents Universiteitsmuseum in de steigers staat. Wegens deze verbouwingswerken is de Collectie Dierkunde momenteel gesloten.

Collectie Archeologie

Enkel te bezoeken op afspraak via

Collectie Etnografie

Enkel te bezoeken op afspraak via

Collectie Geschiedenis van de Geneeskunde

Enkel te bezoeken op afspraak via

Collectie Morfologie

Enkel te bezoeken op afspraak via

Plantentuin

Alle informatie over de openingsuren van de plantentuin vindt u hier

Universiteitsarchief

Alle informatie over het Universiteitsarchief vindt u hier