Scholen

In het toekomstige GUM (Gents Universiteitsmuseum) duiken we in het brein van de wetenschapper. Welke uitdagingen komt zij/hij tegen? Hoe gaat zij/hij te werk? Welke ruimte is er voor verbeelding, twijfel en falen? En welke impact heeft dat alles op ons leven en denken? En natuurlijk: welke bijzondere objecten illustreren dit verhaal? In het nieuwe wetenschapsmuseum ontdekken de leerlingen een waardevolle en uitzonderlijke collectie uit verschillende disciplines, van biologie tot archeologie, van psychologie tot geneeskunde. Het GUM wordt een ontmoetings- en ontdekkingsplek voor leerlingen, wetenschappers, studenten en kunstenaars.

Het nieuwe museum werkt een educatief aanbod uit voor de tweede en derde graad secundair onderwijs. Iedereen is welkom in het GUM. Ben je leerkracht in de humane wetenschappen of natuurwetenschappen, geef je Nederlands, kunst, geschiedenis, aardrijkskunde of een levensbeschouwelijke vak? Het GUM zal jou heel wat te bieden hebben.

Rondleidingen & ateliers

Wil je graag meer informatie over de rondleidingen en ateliers die we volop aan het ontwikkelen zijn? Stuur dan een mail naar  .

Wil je alvast een rondleiding voor een klas of groep reserveren, dan kan dat via dit formulier.

Reserveer je graag een rondleiding of een workshop in de Plantentuin? Hier vind je alle info over het aanbod: http://www.plantentuin.ugent.be .

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van ons nieuws en aanbod voor scholen en groepen? Schrijf je dan in op onze toekomstige nieuwsbrief.