Lager onderwijs

Kampioenen

20 leerlingen | 2u | € 50

Workshop

Wat is de hoogste boom ter wereld? Kunnen planten snel bewegen? Hoe ver worden vruchten verspreid? Wat is het grootste zaad? In deze workshop gaan kinderen op avontuur in de plantentuin en onderzoeken ze planten, zaden en vruchten uit de hele wereld. Leerlingen ontdekken, meten en experimenteren met de extremen uit de plantenwereld.

Doelgroep: Tweede en derde graad lager onderwijs

Locatie: Plantentuin

Reserveren

Vijverwriemels

20 leerlingen | 1u | € 60

Workshop

De leerlingen proberen het dierlijke leven in ogenschijnlijk ‘leeg’ vijverwater te herkennen. Vijver- of beekwater dat op het eerste gezicht leeg en levenloos schijnt, bevat enorm veel leven. We laten de kinderen allerlei vijverwriemelbeestjes determineren (= zoeken naar hun naam). De kinderen mogen zelf een schep beek- of vijverwater van thuis meebrengen. Of ze nemen samen met de conservator een staal uit de vijver van de Plantentuin. In het museum bekijken we dan met een binoculaire loep of microscoop de diertjes die in het water te vinden zijn. We proberen de dieren te determineren (op soortnaam brengen) aan de hand van sleutels.

Doelgroep: Basisonderwijs en secundair onderwijs: 1ste en 2de graad. Het niveau wordt aangepast aan de doelgroep.

Periode: In onderling overleg


Locatie: Campus Ledeganck

Plantencluedo

20 leerlingen | 2u | € 50

Workshop

Leerlingen speuren in de tuin naar planten en onderzoeken de bouw van planten, bloemen en vruchten. Met een kaartje oriënteren leerlingen zich in de verschillende delen van de tuin en maken ze kennis met planten uit de bossen, jungle en woestijn. Op deze wijze zoeken leerlingen een antwoord naar een mysterie in de plantentuin.

Doelgroep: tweede en derde graad basisonderwijs

Locatie: plantentuin

Reserveren