10 redenen om naar Iedereen UGent! te gaan

(04-10-2017) Komende zondag 8 oktober vindt het orgelpunt plaats van ‘200 jaar UGent’: het gratis en bruisend stadsfestival Iedereen UGent! We geven je tien redenen waarom je op dit feest niet mag ontbreken.

1. Meer dan 250 activiteiten op 17 locaties: de kans is bijzonder groot dat je hiertussen iets naar je gading vindt. Van lezingen en debatten tot experimenten en wetenschapsshows: voor elk wat wils! Stel je eigen programma samen op www.iedereenugent.be of kom gewoon naar de stad om mee te beleven en te vieren!
  2. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Ook de tentoonstelling in het STAM en de tentoonstelling ‘In de van ban van de tijd’ in de Sint-Pietersabdij zijn zondag gratis toegankelijk.
  3. Zondag is familiedag! Iedereen UGent! is dan ook the place to be voor iedereen, ook kinderen. Bezoek samen het wetenschapspaleis of technologiefeest, geniet van echt Gents poppentheater of laat de favoriete knuffel onderzoeken in ons teddyberenziekenhuis. Ook bij de kinderworkshops is er volop variatie: een eigen robot programmeren, feesten in andere culturen, leren proeven voor kleuters, een toren maken van spaghetti en marshmallows, een windmolen maken en nog veel meer…. Schrijf je kinderen in voor hun favoriete workshop op www.iedereenugent.be
  4. Ben je eerder een muziekliefhebber? Ook dan kom je aan je trekken op Iedereen UGent! Laat je verrassen door artistieke studenten, personeelsleden en alumni van de UGent die zowel op straat als op de locaties muziek spelen en performances geven.
  5. Voor een artistieke ervaring kan je dan weer terecht in het Wetenschapspaleis in ‘de Ledeganck’, waar onder de noemer Wetenschap als kunst, knappe plaatjes, filmpjes en zelfs 3D-modellen en VR-simulaties van wetenschappelijk onderzoek te bewonderen zijn. Of in de faculteitsbibliotheek Letteren en Wijsbegeerte, waar – hoe kan het anders – boeken en verhalen de rode draad vormen.
  6. Bezoek je liever oude historische gebouwen of proef je graag van moderne architectuur? Tijdens Iedereen UGent! stelt de universiteit haar mooiste pareltjes in haar patrimonium open voor iedereen. Onder meer de Aula, het Instituut voor de Wetenschappen en de Emile Braunschool kennen na zondag voor jou geen geheimen meer. En voor de nostalgici onder ons is er in Home Canterbury een expo over het leven zoals het was … in de studentenhomes van de UGent.
  7. Van al dat ontdekken, experimenteren, bezoeken en bekijken krijg je ongetwijfeld een stevige appetijt. In de Brug serveren we de legendarische ‘brugspaghetti’ en in Het Pand kan je proeven van heerlijke degustatiebordjes. Aan foodtrucks van UGent’ers (zoals Madam Bakster) kan je van nog meer lekkers genieten.
  8. Elk spetterend feest eindigt met … een slotshow! Op het Studentenplein ontvangen Pascale Platel en 'Homo Turisticus' Jan Matthys niemand minder dan Jef Neve, Sioen, Lady Linn, en big band 't Mouvement. Iedereen UGent! zal eindigen in stijl, zo voorspellen we nu al.
  9. Elke slotshow na een spetterend feest eindigt met … een bal! Voor de nachtraven onder ons is Iedereen UGent! niet voorbij nadat de laatste noot op het Studentenplein gespeeld is. Zij die graag de zon zien opkomen trekken dan richting ICC in het Citadelpark voor het Stichtingsbal. Of je nu graag je heupen los zwiert op een bandje, helemaal uit je dak gaat op de beste dj’s of toch liever wat chillt in de lounge, voor iedereen is er wat wils.
  10. De verjaardag van de UGent vieren we graag met iedereen samen. Zo tonen we de hechtheid van ons grote community van studenten, personeel en alumni. Opdat iedereen ten volle de kans zou krijgen deel te nemen aan de activiteiten tijdens Iedereen UGent! besliste het bestuur recent om op maandagmorgen dienstvrijstelling te verlenen en geen lessen te laten plaatsvinden.

Laat via Facebook weten dat je erbij zal zijn!
Check tijdens Iedereen UGent! regelmatig de facebookpagina voor leuke foto’s en filmpjes. Laat je volop gaan op Twitter en Instagram met #ugent200