Bezoek de tentoonstellingen rond 200 jaar UGent nog tot eind maart

(08-02-2018) Nog tot ongeveer eind maart kan je in verschillende Gentse musea boeiende tentoonstellingen bezoeken die in het kader van 200 jaar UGent vorm kregen.

Out of the Box

In de Ban van de Tijd: tentoonstelling en e-book

Vraag je je af hoe van de middeleeuwen tot de negentiende eeuw tijd gemeten en verbeeld werd in Europa? Benieuwd hoe Venus in 1761 en 1769 hielp om kosmische afstanden te bepalen? En wil je weten hoe je door het planten van een vlag en drie kanonschoten land kon veroveren? Dan moet je ‘IN DE BAN VAN DE TIJD’ van Maarten van Dyck lezen. Hij schreef het boek als curator van de gelijknamige tentoonstelling die nog tot 25 maart in de Gentse Sint-Pietersabdij loopt.

Kies deze versie voor een nieuwe leeservaring die enkel online kan. De Itunes-versie kan je downloaden en offline lezen; of lees de pdf. Liever een Engelse versie? Of een Franse? Ook dat kan.

Design Museum, Museum Dr. Guislain en Sint-Baafskathedraal

Naast de volledige tentoonstelling in de abdij kan je in het Design Museum en het Museum Dr. Guislain telkens een interventie terugvinden waarbij gereflecteerd wordt over de relaties tussen kunst en wetenschap. Met het skelet van vinvis Leo in de Sint-Baafskathedraal gebeurt hetzelfde rond religie en wetenschap.

Meer info over de Out of the Box-projecten vind je hier.

STAM: Stad en universiteit. Sinds 1817.

Met de tentoonstelling ‘Stad en universiteit. Sinds 1817.’ zet het STAM thematisch de universiteitsgeschiedenis in de schijnwerpers. Ook deze tentoonstelling loopt nog tot en met 27 maart. Het STAM biedt ook meerdere formules aan om de tentoonstelling te bezoeken met een groep of in het kader van een congres of breder evenement.

Meer info over de STAM-tentoonstelling vind je hier.