Gezocht: 200 studenten die anders naar de wereld kijken

(09-02-2021) UGent Campus Kortrijk stelt verrassende vragen aan toekomstige ingenieursstudenten.

Zie jij een trillende vibrator, of zie jij de ideale hoek van 30° voor optimaal resultaat?’, het is één van de verrassende vragen die de Universiteit Gent Campus Kortrijk stelt op zoek naar toekomstige ingenieursstudenten. Zie jij het tweede? Dan kan je best wel eens het juiste profiel hebben voor een praktijkgerichte opleiding op de Kortrijkse campus van de UGent.

Brood, sneakers, microgolf, … lijken op het eerste zicht allemaal doorsnee dingen. Al kan je in deze objecten ook unieke designs zien of inspiratie voor innovatieve oplossingen. Dat is exact hoe studenten aan de UGent Campus Kortrijk naar de wereld kijken.

Ben of ken jij één van de 200 studenten?

De UGent biedt op haar campus in Kortrijk drie industrieel ingenieursopleidingen aan die uniek zijn in Vlaanderen: circulaire bioprocestechnologie, industrieel ontwerpen en machine- en productieautomatisering. Opleidingen die werken rond duurzaamheid, service design en ‘smart industry’.

Dat zijn stuk voor stuk knelpuntberoepen die om een heel specifiek profiel van toekomstige studenten vragen: een crème de la crème van 200 studenten die kritisch durven te denken. Durf Denken zit in het DNA van de UGent en iedereen wordt aangemoedigd dat ook te doen. Om die selecte groep uitverkorenen te bereiken spreekt de UGent Campus Kortrijk de beoogde studenten en hun omgeving rechtstreeks aan en nodigt iedereen uit om mee op zoek te gaan naar deze unieke profielen die de maatschappij en de industrie heel hard nodig hebben.

Er zal op zich geen strikte selectie gebeuren. Campus Kortrijk is een kleinere campus van de Universiteit Gent, waar studenten industrieel ingenieur hoogstaand academisch onderwijs volgen en tegelijk dichtbij de lesgevers staan. De campus werkt ook nauw samen met bedrijven en studenten ervaren dit uit eerste hand.

Via affiches en video’s, die het Leuvense bureau Bonka Circus maakte, wordt gepeild naar hoe de toekomstige studenten van de UGent Campus Kortrijk naar de wereld kijken: zoals u of ik, of als dé ingenieursbelofte van de nieuwe lichting? Dat levert een opvallende zoektocht op voor de volgende generatie industrieel ingenieurs.

Wat zie jij?

Campusbezoek 2 juli

Kandidaat-studenten zijn alvast welkom op de campusbezoeken van de UGent Campus Kortrijk op vrijdag 2 juli,  in de Sint-Martens-Latemlaan 2B in Kortrijk.

Infodag 4 september

Op zaterdag 4 september kan je na afspraak tussen 9 en 12 uur langskomen voor een rondleiding in de labo's van de opleiding van jouw interesse.

Meer info en mogelijkheid om in te schrijven volgt snel.

Hilde Robberecht
Universiteit Gent Campus Kortrijk