2021 International Symposium for the Korean Peninsula Marine Global Project

(24-11-2021) Ghent University Global Campus organiseert op 26 November het 2021 International Symposium for the Korean Peninsula Marine Global Project.

Op 27 maart 2019 werd het eerste symposium op de Global Campus in Zuid-Korea gehouden in aanwezigheid van Koningin Mathilde en voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon. Sprekers uit 14 landen deelden toen hun inzichten over het wereldwijde mariene project met onderwerpen als zeewieronderzoek en aquacultuur.

Het symposium van 2021 zal inzichten en discussies bieden over duurzame ontwikkeling door de integratie van blauwe bio-economie en blauwe koolstof. De eerste sessie is gewijd aan de verkenning van de mogelijkheden van de blauwe bio-economie in het getijdengebied en de toepassing ervan in voeding, geneesmiddelen, cosmetica en hernieuwbare energie. Sessie 2 gaat over blauwe koolstof in getijdenwadden en onderzoekt haalbare opties om koolstofneutraliteit te bereiken.

"We look forward to seeing you at the Forum. Join us in this adventurous journey to the world of blue bioeconomy and let’s tackle climate change issues with blue carbon!" - Taejun Han, Campus President Ghent University Global Campus Korea

Door COVID-19 wordt het symposium georganiseerd als hybride evenement, waarbij sprekers en gasten uit Zuid-Korea zullen deelnemen aan het evenement vanuit de Ghent University Global Campus en sprekers uit het buitenland virtueel zullen deelnemen via het webinar platform. Het evenement zal ook worden gelivestreamd voor een online publiek.