Laatste dag om te stemmen voor Wetenschapstalent 2016!

(07-09-2016) Het tijdschrift New Scientist heeft 25 toptalenten, onder wie 3 UGent-onderzoekers, genomineerd voor de verkiezing van Wetenschapstalent 2016. Stemmen kan tot 8 september.

Dit zijn de drie genomineerde onderzoekers van onze universiteit:

  • Chris Callewaert (faculteit Bio-ingenieurswetenschappen) zoekt uit hoe we aan het bioom kunnen sleutelen om onze oksels voor langere tijd – of zelfs voor altijd – stankvrij te maken. Volgens Callewaert zou de mogelijkheid om je lijfgeur zelf te bepalen revolutionair zijn voor mensen die de pech hebben dat ze met het verkeerde okselbioom zijn geboren.

  • Ferdi De Ville (faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen) De Ville gaat na hoe onderhandelingen over het trans-Atlantisch vrijhandelsakkoord TTIP, waarmee Europa en de VS al sinds 2013 bezig zijn, de publieke opinie over het akkoord beïnvloeden.

  • Pieter Mestdagh (faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen) onderzoekt het verband tussen duizenden stukken DNA en verschillende typen kanker. Hij ontdekte dat cellen van een melanoom, de meest agressieve vorm van huidkanker, gedood kunnen worden door een van de niet-coderende stukjes uit te schakelen. Mestdagh hoopt dat zijn onderzoek eraan bijdraagt dat kanker binnen vijftien jaar geen dodelijke, maar chronische ziekte is.

Wetenschapstalent 2016 is een jaarlijkse verkiezing van het tijdschrift New Scientist voor het grootste wetenschappelijke talent uit Nederland en België. De publieks- en jurystemmen tellen beide voor de helft mee in de einduitslag. Stemmen kan tot 8 september op de website van New Scientist.