Academiejaar gestart aan Ghent University Global Campus in Zuid-Korea

(27-08-2021) Op 27 augustus vindt de jaarlijkse Commencement and Matriculation Ceremony plaats aan de Ghent University Global Campus in Songdo, Zuid-Korea.

Op deze jaarlijkse ceremonie worden zowel de afstuderende studenten gevierd als de gloednieuwe studenten verwelkomd. Ten gevolge van COVID-19 verliep de plechtigheid volledig digitaal.

Het is ondertussen zeven jaar geleden dat de UGent als eerste Europese universiteit neerstreek op de Global Campus van Songdo in Zuid-Korea. Er worden op de campus drie opleidingen aangeboden: moleculaire biotechnologie, milieutechnologie en voedingstechnologie. Dit jaar hebben 27 studenten er succesvol hun studies afgerond.

"Dear graduates, for you a new adventure is about to begin. May you take all the knowledge and wisdom acquired through your experience at Ghent University Global Campus and may you prosper in all your future endeavours!” - rector Rik Van de Walle

Naast felicitaties voor de kersverse alumni was er ook aandacht voor alle nieuwe studenten aan de Ghent University Global Campus.

"Now the new class of 2021! Congratulations on your fresh start at Ghent University Global Campus. You have decided to realize your dreams at GUGC, which, I think, is one of the best decisions of your life. The next four years will be a time to further cultivate your skills, develop leadership qualities that are up to today’s challenges, and learn to see the world from a new perspective." – Campus President Taejun Han

Bekijk de volledige Commencement and Matriculation Ceremony met speeches van onder andere Maria Castillo Fernandez, EU ambassadeur in Zuid-Korea, Francis Van Parys, vice president commercial Asia-Pacific Cytiva en Lee Won Jae, commissaris Incheon Free Economic Zone op YouTube.

Meer weten over de Ghent University Global Campus? Lees het interview met professor Wesley De Neve op durfdenken.be.