Individuele taalondersteuning voor je studenten

(09-02-2020) De UGent is een academisch schrijfcentrum rijker!

Studenten konden al langer terecht bij Taalonthaal, voor individuele begeleiding bij academisch schrijfwerk in het Nederlands. Vanaf nu kunnen ze ook aankloppen bij ©Enter, voor individuele taalondersteuning bij Engelstalige schrijftaken. Beide schrijfcentra zijn een initiatief van DOWA-talenbeleid.

Taalonthaal en ©ENTER: twee academische schrijfcentra van de UGent

Weten je studenten soms niet hoe ze aan een schrijftaak moeten beginnen? Leveren ze een slordig gestructureerd en weinig academisch geschreven werkstukken in?

In dat geval hebben we goed nieuws voor jou en je studenten. In academiejaar 2019-2020 kunnen ze opnieuw terecht bij Taalonthaal, het academisch schrijfcentrum van de UGent. Taalonthaal biedt ondersteuning voor alle academisch schrijfwerk in het Nederlands en geeft taal- en tekstadvies op maat tijdens individuele begeleidingssessies. En nog beter nieuws: vanaf het tweede semester start ook het spiksplinternieuwe ©ENTER, het academisch schrijfcentrum van de UGent voor academisch schrijfwerk in het Engels. Beide schrijfcentra zijn een initiatief van DOWA-talenbeleid.

Hoe werken de academische schrijfcentra?

Taalonthaal en ©ENTER verwelkomen alle studenten van de Universiteit Gent, van eerstejaars tot laatstejaars. De begeleiding is gratis en intekenen voor een sessie is heel eenvoudig:

• Studenten boeken een individuele sessie via de Taalonthaal-agenda voor academisch Nederlands of via de ©ENTER-agenda voor academisch Engels.
  • Studenten vullen hun naam in bij een dag en tijdstip naar keuze en komen die dag naar het Taalonthaal/©ENTER-lokaal.
  • Studenten brengen hun tekst mee (max. 4 pagina’s van een paper, bachelor- of masterproef in het Nederlands of Engels) en krijgen taal- en tekstadvies op maat.
  • Teksten in het Nederlands sturen studenten niet vooraf door. Teksten in het Engels sturen ze 24 uur vooraf door naar center@ugent.be
  • De schrijftutor treedt op als eerste kritische lezer en gaat met de student in gesprek over zwakke en sterke elementen in de tekst. Aan het einde van de sessie vat hij of zij de werkpunten van de student samen op de UGent-schrijfwijzer voor academisch Nederlands of Engels.

Waar vinden je studenten de academische schrijfcentra?

Zowel voor Taalonthaal als ©ENTER vinden de afspraken plaats in:

Campus Boekentoren
Blandijnberg 2
9000 Gent
lokaal 100.053 (vlak bij de cafetaria)