Afstudeerbeurs

(14-03-2019) Straks levert de UGent weer 5.000 nieuwe alumni af. Die zoeken werk, studeren verder, doctoreren of kiezen voor een buitenlands avontuur. Op de Afstudeerbeurs op 2 april 2019 kom je meer te weten over de diverse mogelijkheden

Drie jobmarkten, meer dan 200 werkgevers

Een brede jobmarkt verwelkomt bedrijven en organisaties uit diverse sectoren die actief op zoek zijn naar jong talent. Naast ondernemingen vind je er ook ziekenhuizen, OCMW’s en overheidsdiensten. Aan jou om hen aan te spreken en informatie te vragen over de jobs en loopbanen die zij aanbieden.

Een Jobmarket for young researchers richt zich tot doctorandi en jonge wetenschappers.

De International Jobs Corner inspireert studenten die een loopbaan over de grenzen zoeken.

Verder studeren

Denk je aan een 'tweede' master, een master-na-master, een postgraduaat of de lerarenopleiding of zelfs aan doctoreren? Medewerkers van de opleidingen staan klaar om je te informeren. Over alle opties om verder te studeren aan de vier instellingen van de Associatie Universiteit Gent krijg je uitgebreid informatie.

Leer werk zoeken en solliciteren

Workshops en infosessies leren je de kneepjes van het werk zoeken en belichten je situatie bij het afstuderen. Experts van de VDAB en van tal van andere organisaties helpen je zo op weg naar de arbeidsmarkt.

Start-up corner en ondernemen

Een aantal Start-ups en student-ondernemers inspireren je tot zelf ondernemen.

Info

  • Op http://afstudeerbeurs.gent vind je alle info om je bezoek voor te bereiden
  • Registreer je alvast online en breng je studentenkaart mee
  • Afspraak op dinsdag 2 april 2019 in het ICC in het Citadelpark in Gent van 12 tot 18 uur