Alain Goossens verkozen tot EMBO-lid

(07-07-2020) Alain Goossens (UGent en VIB) verkozen tot EMBO-lid

EMBO is een organisatie die toonaangevende onderzoekers in de levenswetenschappen verenigt om wetenschappelijke excellentie te bevorderen. Elk jaar worden nieuwe leden geselecteerd uit Europese topwetenschappers. EMBO lidmaatschap is een van de meest gewaardeerde erkenningen van excellentie in de levenswetenschappen voor individuele onderzoekers. Prrofessor Alain Goossens (VIB-UGent Centrum voor Plantensysteembiologie) vervoegt dit jaar de EMBO leden. 

Alain Goossens en zijn groep onderzoeken hoe planten het delicate evenwicht tussen groei en afweer sturen, met een focus op de productie van bioactieve gespecialiseerde metabolieten. Hun belangrijkste focus is het ontrafelen van de werking van een specifiek hormoon bij de regulering van het plantenmetabolisme, namelijk jasmonaat. De invloedrijke ontdekkingen van zijn groep maken een betere exploitatie van de metabole schatten van de plantenwereld mogelijk.

"Het is een geweldig gevoel om gekozen te worden als EMBO-lid. Het is een fantastische erkenning van het werk van mijn team. Ik kijk er naar uit om deel te nemen aan dit netwerk van excellente onderzoekers en het onderzoek van mijzelf en eventueel anderen binnen de EMBO gemeenschap naar een hoger niveau te tillen" - Alain Goossens

Als nieuw EMBO lid zal professor Goossens zitting nemen in de EMBO raad, commissies en redactieraden, en een belangrijke rol spelen bij de beoordeling van aanvragen voor EMBO financiering, maar ook bij het mentorschap van jonge wetenschappers.

Contact