Ouders gezocht van kinderen met Developmental Coordination Disorder (DCD)

Peuter (vergrote weergave)

Peuter

(01-06-2021) De vakgroep Revalidatiewetenschappen wil de ontwikkeling van kinderen met Developmental Coordination Disorder (DCD) beter begrijpen. Ze is daarvoor op zoek naar babyfilmpjes en ouders die willen getuigen over hun kindje.

De vakgroep Revalidatiewetenschappen doet momenteel onderzoek naar vroegtijdige kenmerken van Developmental Coordination Disorder. Ze verzamelt hiervoor oude babyfilmpjes van kinderen die een diagnose van DCD hebben gekregen, én zoekt nog ouders die openstaan voor deelname aan 1 à 2 (online) interviews over de vroege ontwikkeling van hun kindje en de weg die ze afgelegd hebben om te komen tot een diagnose. Belangrijk voor de interviews is dat de diagnose gesteld moet zijn in België, en maximum twee jaar geleden.

Wie kan deelnemen?

Voor de babyfilmpjes:

Ouders van een kind tussen de 4 en 12 jaar met bevestigde diagnose DCD, met minstens 10 minuten videomateriaal ter beschikking opgenomen tussen de geboorte van uw kind en de leeftijd van 2 jaar.

Voor de interviews:

• Ouders van een meisje dat op een leeftijd van maximum 4 jaar een bevestigde DCD diagnose gekregen heeft
  • Ouders van een jongen of meisje dat tussen 8 en 12 jaar een bevestigde DCD diagnose gekregen heeft
  • Ouders van een kindje waarbij de diagnose gesteld werd in een andere setting dan een kinesitherapeutische privé praktijk, multidisciplinaire praktijk, het COS, een revalidatiecentrum, of een pediater/kinderneuroloog/kinderpsychiater.