Bedrijfsleiders brainstormen over opleidingen industrieel ingenieur UGent Campus Kortrijk

Nieuw opleidingstraject campus Kortrijk UGent (vergrote weergave)

Nieuw opleidingstraject campus Kortrijk UGent

(26-11-2018) Zo’n 80 vertegenwoordigers van verschillende bedrijven in West-Vlaanderen geven op woensdag 28 november hun mening over de industrieel ingenieur van de toekomst.

Enkele maanden geleden werden op de UGent Campus Kortrijk,  naast de bestaande opleiding industrieel ontwerpen,  twee nieuwe opleidingstrajecten voor industrieel ingenieurs voorgesteld. Die opleidingen zijn momenteel in volle ontwikkeling.

De opleidingen worden woensdagavond 28 november 2018 voorgesteld en afgetoetst aan vertegenwoordigers van bedrijven die in de dagelijkse praktijk staan.  

Om ingenieurs te leveren die bedrijven vandaag en in de toekomst nodig hebben, wil de UGent Campus Kortrijk haar bijzondere expertise in de domeinen industrieel ontwerpen, machine- en productieautomatisering en circulaire bioprocestechnologie nog sterker in haar opleidingen verankeren.  

Enkele bedrijven die hun aanwezigheid intussen bevestigd hebben: Alpro, Ardo, Daikin, Picanol, Beaulieu, Siemens, Vandemoortele, etc...

Locatie: UGent Campus Kortrijk, Aula Major, Graaf Karel de Goedelaan 5, Kortrijk. Pers is welkom, graag een seintje.

Programma

  • 18.30 uur: onthaal. Doorlopend onderzoeks- en demomarkt.  
  • 19 uur: rector Rik Van de Walle presenteert het strategisch plan voor West-Vlaanderen.  
  • 19.10 uur: professor Carl Devos, vertegenwoordiger UGent in West-Vlaanderen, licht toe wat het strategisch plan voor de bedrijven kan betekenen. 
  • 19.40 uur: opsplitsing in twee parallelle discussiegroepen (machine- en productieautomatisering of circulaire bioprocestechnologie)
  • 20.15 uur: receptie; onderzoeks- en demomarkt. 

Meer info

Persdienst UGent
T 09 264 82 78
M 0472 96 82 81