Belezen Wetenschappers viert lustrum met speciale edities

(06-03-2020) 'Belezen Wetenschappers' viert haar vijfde jaargang, en zet ook in deze jaargang prominente academici en hun literaire voorkeuren op het podium. In maart, april en mei is er telkens nog een literaire avond gepland in De Krook.

De voorbije vier academiejaren, sinds september 2015, organiseert de Universiteit Gent het programma Belezen Wetenschappers.
Intussen is Belezen Wetenschappers uitgegroeid tot een druk bijgewoond salon waar professoren en postdoc-studenten met elkaar praten over hun favoriete literatuur. De moderator is journalist en schrijver Pat Donnez.

Na passages in het Foyer van de Theaterzaal (Vooruit) en de Refter van Het Pand is Belezen Wetenschappers sinds twee seizoenen neergestreken in Bibliotheek De Krook, eerst in de De blauwe vogel en nu in de sfeervolle Brasserie. Met de bibliotheek is een prettige samenwerking tot stand gekomen.

In het academiejaar 2019-2020 heeft de lustrumviering van Belezen Wetenschappers plaats. In het voorjaar 2020 staan er nog drie literaire avonden op het programma: