Bert George ontvangt de Louis Brownlow Award van de American Society for Public Administration

(20-02-2020) Professor Bert George krijgt de Louis Brownlow Award voor het beste praktijkgerichte artikel dat is gepubliceerd in Public Administration Review.

De Louis Brownlow Award wordt jaarlijks uitgereikt door de American Society for Public Administration (ASPA). Het is uitzonderlijk dat een Europese onderzoeker deze prijs in de wacht sleept. Dit jaar zal de prijsuitreiking plaatsvinden in Anaheim (Californië, Verenigde Staten) tijdens de jaarlijkse conferentie van de ASPA van 3 tot 7 april 2020.

De award bekroont de publicatie in Public Administration Review - het hoogst gerankte bestuurskundig tijdschrift op basis van 5-jarige impact factor - met de belangrijkste implicaties voor de praktijk van beleid en bestuur.


De studie van professor George is een meta-analyse van 20 jaar empirisch onderzoek over strategische planning in organisaties en onderzoekt of en wanneer strategische planning bijdraagt aan de prestaties van organisaties. Het toont aan dat strategische planning voornamelijk de effectiviteit van organisaties verhoogt, maar dan wel formeel en omvattend moet zijn alsook gebruik moet maken van gedegen stakeholdermanagement.

Louis Brownlow verwijst naar een titaan in de Amerikaanse bestuurskunde die mee de American Society for Public Administration oprichtte, en o.a. president Roosevelt en president Truman adviseerde. Louis Brownlow had een enorme impact op de professionalisering van de Amerikaanse administratie en doceerde bestuurskunde aan de Universiteit van Chicago.