Patricia Khashayar 'Beste Iraanse wetenschapper in de geneeskunde onder de 45'

(13-03-2018) Patricia Khashayar werd onderscheiden als 'Beste Iraanse wetenschapper in de geneeskunde jonger dan 45'. Deze onderscheiding werd uitgereikt door de Tehran University of Medical Sciences ter gelegenheid van de Avicenna Festival.

Op 4 februari 2018 ontving Patricia Khashayar de prijs van de 'Beste Iraanse wetenschapper in de geneeskunde onder de 45'.

Patricia is een arts met meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van gezondheid van botten en osteoporose. Tot voor kort was zij de uitvoerend manager van het Osteoporosis Research Center, verbonden aan de Teheran University of Medical Sciences, waar zij zich concentreerde op verschillende aspecten van osteoporose.

Drie jaar geleden mocht de Universiteit Gent Patricia verwelkomen, bij het Centre for Microsystems Technology (CMST) van de afdeling Elektronica en Informatiesystemen, waar ze haar doctoraatstitel in de biomedische technologie behaalde en vervolgens een 2-jarig postdoc innovatie-mandaat kreeg van VLAIO.

Ze is ook co-manager van het EU-gefinancierde H2020 - PoCOsteo-project waarvan Universiteit Gent / CMST de coördinator is.

Ze is geïnteresseerd in biosensoren en microfluïdische apparaten en combineert dit met haar kennis en ervaring in de medische wetenschap om een kosteneffectieve poC (Point-of-Care) proteomische sensor te ontwikkelen voor de vroege detectie en behandeling van botziekten en osteoporose.

Lees meer artikels over: