Bestuurskundige Bert George wint Joseph Leclercq - Joseph Merlot Award

(04-12-2019) Prof. dr. Bert George, bestuurskundige aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, wint de Joseph Leclercq - Joseph Merlot Award voor het beste Belgische doctoraat in de publieke economie.

De Joseph Leclercq - Joseph Merlot Award wordt slechts eens om de drie jaar uitgereikt en bestaat al sinds 1964.

De uitreiking gebeurde in Brussel, in de kantoren van Ethias Assurance, op vrijdag 29/11 in aanwezigheid van de bestuursraad van de "Centre of Research and Information on the Public, Social and Cooperative Economy" (CIRIEC).

Het doctoraat van Prof. dr. Bert George werd gekozen uit een short list van 7 doctoraten voornamelijk vanwege (a) de beleidsrelevantie van zijn onderzoek, (b) de studie van verschillende publieke sectoren, (c) het gebruik van verschillende onderzoeksmethoden en (d) de focus op zowel macro als micro aspecten van publieke organisaties.

Het doctoraat focust op de vraag hoe beleidsplanning in de publieke sector meer strategisch kan verlopen en toont aan dat beleidsplannen niet altijd leiden tot rationale, economische reacties bij politici maar net vertekende besluitvorming kunnen stimuleren. Bovendien is ook de vraag wie nu juist beleidsplanning uitvoert belangrijk, dit moet een breed gedragen oefening zijn waar ook urban planners / design-denkers in worden betrokken om te vermijden dat plannen puur financiële, administratieve oefeningen zijn.