Meer en beter bewegen op en rond de werkvloer: hoe pak je het aan?

(20-06-2017) Bewegen is gezond, en elke werkgever droomt van gezondere werknemers. Maar hoe pak je dat aan? Wat werkt wel en wat niet? Deze vragen komen op 22 juni aan bod tijdens het symposium 'Werk in Beweging'.

De vakgroep Bewegings- en Sportwetenschappen van de Universiteit Gent en Stad Gent organiseren op donderdagnamiddag 22 juni in het stadhuis Gent het symposium ‘Werk in Beweging’. Sprekers op dit symposium zijn zowel onderzoekers die het nut en de implementatie van beweging op het werk bestuderen, als werkgevers of managers die hun personeelsleden aan het bewegen willen krijgen en hun ervaringen komen delen.

Drie deelthema's

Tijdens het symposium worden 3 subthema's behandeld.

BEWEGEN NAAR HET WERK

Transport naar het werk kan een bron van beweging zijn. Maar is fietsen naar het werk nu echt goed voor je gezondheid? En maakt het uit of je in of buiten de stad woont? En hoe kan je als werkgever inzetten op een duurzaam mobiliteitsbeleid voor al je werknemers?

BEWEGEN OP HET WERK

We spenderen vaak meer dan 7 uur per dag al zittend achter ons bureau. Hoe kan beweging hierin een plaats vinden zonder dat de productiviteit hieronder lijdt? Welke ingrepen in meubilair en werkafspraken werken, en welke impact hebben ze op de gezondheid van de werknemer?

BEWEGEN ALS WERK

Als je al een fysieke job hebt, heb je misschien minder nood aan extra bewegen op de werkvloer. Maar een fysiek zware job kan ook tot blessures of overbelastings-verschijnselen leiden. Hoe kan je die als werknemer of als werkgever voorkomen?

Info

Website van het symposium ‘Werk in beweging’

Pieter Vansteenkiste en prof. Matthieu Lenoir
Vakgroep Bewegings- en Sportwetenschappen
T 09 264 86 85 / 09 264 63 24