Jung Chang stelt op 13 februari haar nieuwste boek 'Dochters van China' voor in de Aula van de UGent

(03-02-2020) De boekvoorstelling van 'Dochters van China' wordt georganiseerd door het China Platform van de UGent in samenwerking met Uitgeverij Boekerij, Kunstencentrum Vooruit, Made in China en boekhandel Walry.

Drie zussen uit Shanghai vormden voor een belangrijk deel van de twintigste eeuw het middelpunt van de macht in China. Kleine zus, Mei-ling, was mevrouw Chiang Kai-shek, first lady van het precommunistische nationalistische China en zelf ook zeer actief in de politiek. Grote zus, Ei-ling, was Chiangs officieuze belangrijkste adviseur. Ze zorgde ervoor dat zijzelf de rijkste vrouw van China werd en haar man de eerste minister onder Chiang. Rode zus, Ching-ling, trouwde met Sun Yat-sen, oprichter van de Chinese republiek en later rechterhand van Mao. Alle drie de zussen leefden in luxe en waren extreem geprivilegieerd, maar verkeerden ook vaak in levensgevaar. Hun relatie onderling was emotioneel geladen en gespannen. Vooral toen ze kozen voor tegengestelde politieke kampen.

De epische drievoudige biografie  'Dochters van China' stelt Jung Chang graag voor op 13 februari om 20 uur in de Aula, Volderstraat 9, 9000 Gent. De toegangsprijs bedraagt € 5.

Over Jung Chang

Jung Chang is een gerenommeerde Chinese auteur, die sinds 1978 in Groot-Brittannië studeert, woont en werkt. Ze schrijft in het Engels, maar haar werken worden veel vertaald, zo ook in het Nederlands. Voor haar bekendste werk, 'Wilde zwanen', ontving ze in 1992 de NCR Booker Prize - de voornaamste Britse literatuurprijs voor non-fictie. Andere werken van haar hand zijn de biografisch werken 'Mao, het onbekende verhaal' (samen met haar echtgenoot, 2005) en 'De Keizerin' over de impact van keizerin Cixi (2013).