Een brief van een student in coronatijden

(04-12-2020) De coronacrisis treft ons allemaal, en niet in het minst de studenten. Verschillende studies tonen aan dat studenten in coronatijden meer psychische klachten ervaren dan voorheen.

Sommigen vinden dat studenten zich verwaand opstellen, dat ze moeten leren om door te bijten. Omdat het voor anderen niet gemakkelijk is om te begrijpen waarom studenten het vandaag lastig hebben, kropen professor Maarten Vansteenkiste en professor Katrijn Brenning van de faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen in de huid van fictieve studente Mira, die een openhartige brief schrijft over haar worsteling met de coronacrisis.

Deze brief is gebaseerd op gesprekken met verschillende studenten. De reflecties als antwoord op deze brief geven duiding bij Mira’s ervaringen en geven aan welk aanbod er binnen en buiten de UGent bestaat om haar te helpen. Lees beide brieven op durfdenken.be.