DO! Laat je studenten met echte cases uit het werkveld aan de slag gaan

(09-09-2020) DO! verzamelde dit jaar meer dan 95 uitdagingen waar het werkveld mee worstelt en waar ze graag studenten op zouden willen loslaten.

Elk academiejaar werken vele studenten aan projecten tijdens hun opleiding aan UGent. DO! roept bedrijven, organisaties en de publieke sector op om hun uitdagingen door te geven, zodat de studenten hiermee aan de slag kunnen gaan tijdens hun projectwerk.

Op deze manier willen we hun ondernemingszin aanwakkeren en hen in contact brengen met het werkveld en de maatschappij. Durf denken, maar vooral ook Durf doen!

Heb jij zin om in je vak aan de slag te gaan met deze real-life uitdagingen? Bekijk dan zeker de website Call for Challenges!

De challenges zijn ideale onderwerpen voor projectwerken van studenten. Zo krijgen ze een beter idee van hoe het er aan toe gaat in bedrijven en krijgen ze hands-on experience. Er zijn uitdagingen in allerhande thema's in meer dan 20 vakken. De uitdagingen zijn ook voorzien van de juiste contracten om de studenten ermee te kunnen laten verdergaan waar mogelijk, om zo studentondernemerschap verder te promoten.

Ben jij zelf lid van een bedrijf of organisatie die een idee heeft waar ze het creatieve potentieel van het studentenbestand van UGent op wil loslaten? Schrijf je dan ook in op de site van Call for Challenges!