UGent-studenten en -lesgevers in de Campus Cup

(22-04-2021) Op 26 april 2021 start een nieuw seizoen van de Campus Cup op Eén, met tal van UGent-studenten en -lesgevers. Supporter je mee?

Zes weken lang nemen 34 ploegen van Vlaamse hogescholen en universiteiten het tegen elkaar op. Elke aflevering ontvangt Otto-Jan Ham acht slimme studenten - twee teams van vier studenten uit eenzelfde richting - die strijden voor de grootste onderscheiding van het academiejaar. In de plechtige finale op donderdag 10 juni spelen de twee allersterkste teams tegen elkaar en komen we te weten naar welke universiteit of hogeschool de felbegeerde Campus cup een academiejaar lang verhuist. In 2019 viel die eer te beurt aan team Rechten van de UGent.

Ook in het derde seizoen van de Campus cup maken 24 proffen en docenten hun opwachting om de kandidaten te ondervragen. De blokkende studenten krijgen een ongeziene cursus te verwerken, en die kan werkelijk over alles gaan. Zo zorgt UGent'er Leen Van Brantegem (vakgroep Pathologie, Bacteriologie en Pluimveeziekten) voor een cursus Forensische Diergeneeskunde en wil professor Marie Joossens (vakgroep Biochemie en Microbiologie) alles weten over mondbacteriën.

Komt de felbegeerde wisselbeker opnieuw naar de UGent?

Deze UGent-teams doen mee:

• Woensdag 28 april: team Handelsingenieur
  • Dinsdag 4 mei: team Communicatiewetenschappen
  • Donderdag 6 mei: team Diergeneeskunde
  • Dinsdag 25 mei: team Toegepaste taalkunde
  • Donderdag 27 mei: team Fysica & Sterrenkunde
  • Maandag 31 mei: team Bio-ingenieurswetenschappen
De Campus Cup is vanaf 26 april 2021 van maandag tot en met donderdag te zien rond 21.45 uur op Eén.