ChemPubSoc Europe Fellow voor Professor Van Speybroeck

(23-08-2018) Op 18 augustus 2018 ontving Professor Van Speybroeck van de Vakgroep Toegepaste Fysica de ChemPubSoc Europe Fellow.

Professor Veronique Van Speybroeck van het Centrum voor Moleculaire Modellering aan de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur werd onlangs gelauwerd als ChemPubSoc Europe Fellow.

Op 18 augustus 2018 werd professor Veronique Van Speybroeck (Centrum voor Moleculaire Modellering, faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur) benoemd tot ChemPubSoc Europe Fellow, de hoogste onderscheiding uitgereikt door ChemPubSoc Europe.

Zij mocht deze onderscheiding in ontvangst nemen ter ere van haar buitengewone ondersteuning en bijdragen tot de ontwikkeling van ChemPubSoc Europe en de ontwikkeling van chemie in Europa.

Professor Veronique Van Speybroeck stond aan de wieg van het Centrum voor Moleculaire Modellering, een interfacultaire onderzoeksgroep die onder haar leiding uitgegroeid is tot een team van ongeveer 40 onderzoekers. Deze multidisciplinaire groep is actief binnen verschillende takken van de fysica, chemie, biochemie en materiaalkunde. Samen met haar team pionierde zij het computationeel modelleren van nanoporeuze materialen, waarvoor zij de prestigieuze ERC Starting en Consolidator Grants verwierf.

Het bijhorend persbericht is hier terug te vinden: ChemPubSoc Europese Fellows