Continuo verzoent muziek en wetenschap op 26 en 27 januari

(16-01-2019) Continuo, het Alumni- en Personeelsorkest van de UGent, speelt deze winter in op de boeiende verhouding tussen muziek en wetenschap. Op 26 en 27 januari kan je in Het Pand terecht voor een origineel programma met componerende wetenschappers.

Dat muziek en wetenschap hand in hand gaan, bewijst Continuo niet enkel door de grote concentratie aan wetenschappelijke alumni in het orkest. Het brengt ook werken van verschillende componist-wetenschappers.

Op het programma staan onder andere de in muziek vervatte existentiële vragen van Charles Ives, de zeer bekende suite uit 'Prins Igor' van componist-scheikundige Borodin en een blik op de stad van de toekomst door Antheil, mede-uitvinder van frequency hopping maar ook wereldberoemd als de 'bad boy of music' die vliegtuigpropellers op het podium sleepte.

Muziek En Wetenschap vindt plaats in Het Pand (Onderbergen 1, 9000 Gent) op
- Zaterdag 26 januari 2019 om 20:00