Onderzoek naar onze mentale gezondheid tijdens coronapandemie

(02-04-2020) De UGent onderzoekt psychologische reacties op de Corona (COVID-19) pandemie.

Iedereen reageert anders op de coronapandemie. Met deze vragenlijst willen UGent onderzoekers in kaart brengen hoe we omgaan met Corona-gerelateerde stress, angst, of depressieve gevoelens.

Ze hopen ook te zien welke factoren (zoals bijvoorbeeld bepaalde coping technieken) een beschermende rol kunnen spelen bij het voorkomen of bestrijden van negatieve gevoelens.

Op basis van de resultaten zullen de onderzoekers concreet advies geven om onze mentale gezondheid tijdens de coronapandemie op peil te houden.

Deelnemen

Iedereen die meerderjarig is (+18) kan deelnemen. Roep gerust ook je familie, vrienden en collega's op om deel te nemen.

Vul de vragenlijst in

Contact

Het onderzoek gaat uit van de vakgroep Experimenteel-Klinische en Gezondheidspsychologie (Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen) en de vakgroep Hoofd en Huid (Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen).

Jens Allaert