De Warmste Denkers: De Warmste Week aan de UGent in Gent én Kortrijk

(14-11-2019) Van 18 tot en met 24 december gaat Vlaanderen weer voluit voor het goede doel met De Warmste Week en dit jaar gebeurt dat vlakbij de UGent Campus Kortrijk.

Dit jaar strijkt de VRT-karavaan neer op het Nelson Mandelaplein op Kortrijk-Weide. Pal in het centrum van Kortrijk en vlakbij de UGent Campus Kortrijk dus. Elk jaar tonen ook heel wat UGent’ers zich van hun warmste kant tijdens deze solidariteitsactie. Nieuw dit jaar is dat de UGent voor het eerst een van haar ‘eigen’ goede doelen vooropstelt om geld voor in te zamelen nl. het CRIG, het Cancer Research Institute Ghent.

Als je weet dat één man op drie en één vrouw op vier in België een kankerdiagnose vóór zijn of haar 75ste verjaardag krijgt, dan weet je dat kankeronderzoek absoluut broodnodig blijft. Het CRIG wil dat onderzoek versnellen, door de UGent, het UZ Gent en het VIB-UGent te verbinden. Samenwerken om meer te bereiken dus.

De afdeling Radiotherapie van het UZ Gent werkt samen met de ingenieursopleiding Industrieel Ontwerpen van de UGent Campus Kortrijk. Ze zijn beiden verbonden aan het CRIG. In hun zoektocht om de bijwerkingen van radiotherapie zoveel mogelijk te beperken, ontwikkelden de ingenieurs een buikligplatform dat voor minder nadelen zorgt bij de behandeling van borstkanker. Een mooi voorbeeld dus van hoe schenken aan de UGent tot concrete oplossingen leidt.

Er werden ondertussen al twintig acties aangemeld op De Warmste Week website, waaronder enkele acties in Kortrijk.

UGent Campus Kortrijk in actie

Wie op zoek is naar een origineel eindejaarsgeschenkje kan bij de Industrieel Ontwerpingenieurs een “warme sleutelhanger” bestellen. Tijdens de Great UGent Campus Kortrijk bake-off (van 2 december tot 6 december) wordt er elke dag taart gebakken en verkocht voor het goede doel.   

Op woensdag 4 december organiseert de UGent Campus Kortrijk samen met de VRT een ‘VRT NWS CONNECT’. Journalisten van de VRT en experten uit de academische wereld treden met elkaar in discussie over het klimaat. Met onder meer Carl Devos, Maarten Boudry en Tim Pauwels. De volledige line-up en tickets vindt u op site van VRT NWS.

 

Lees meer artikels over: