Dirk Inzé benoemd tot lid van de Wetenschappelijke Raad van de ERC

(18-12-2020) De Europese Commissie heeft vijf nieuwe leden benoemd in het bestuursorgaan van de European Research Council (ERC).

Deze Wetenschappelijke Raad bestaat uit Europa's topwetenschappers en speelt een belangrijke rol bij het bepalen van onze wetenschappelijke toekomst. Prof. Dirk Inzé (VIB-UGent Centrum voor Plantensysteembiologie) is een van de nieuwe leden van de Wetenschappelijke Raad van de ERC. Dirk Inzé

De ERC

De European Research Council (ERC) is Europa's belangrijkste financieringsinstantie voor wetenschappelijk onderzoek.

Alle onderzoekers die in Europa werken, komen in aanmerking voor concurrerende beurzen. Het enige criterium voor selectie is wetenschappelijke excellentie.

De Wetenschappelijke Raad, het bestuursorgaan van European Research Council, bepaalt de strategie en methodologieën voor wetenschappelijke financiering van de ERC. Deze wetenschappers en academici vertegenwoordigen de wetenschappelijke gemeenschap in Europa en worden aangesteld op aanbeveling van een onafhankelijke identificatiecommissie.

De toekomst van de wetenschap

Prof. Dirk Inzé, wetenschappelijk directeur van het VIB-UGent Centrum voor Plantensysteembiologie, werd geselecteerd om toe te treden tot de Wetenschappelijke Raad van de ERC. Inzé's werk om de mechanismen die ten grondslag liggen aan de gewasopbrengst te begrijpen, is wereldtop, en zijn team gebruikt hun inzichten om de wereldwijde voedselproductie in een veranderende mondiale omgeving te garanderen en te verbeteren.

Als onderdeel van de Wetenschappelijke Raad geeft hij mee vorm aan de toekomst van de Europese wetenschap.

Gefeliciteerd, Dirk!