'Diving into Marine Minds' toont hoe jonge wetenschappers de oceaan blijven onderzoeken en beschermen

(06-07-2021) Deze week vindt het online symposium 'Diving into Marine Minds' plaats. Iedereen met interesse in de zee en oceaan kan meevolgen.

Voor de meeste opleidingen zit het academiejaar er op. De internationale opleiding IMBRSea sluit echter pas deze week af met het online symposium “Diving into marine minds - 2021”. In totaal zullen 170 studenten, 50 alumni, 45 evaluatoren van 10 partneruniversiteiten er helemaal voor gaan. Er is een zeer uitgebreid en gevarieerd programma waarbij - dankzij het MarineTraining Team van de UGent - een waaier aan tools en online technologieën wordt ingezet (Matix-platform, Zoom meetings, Skype, OBS streams, Mozilla Hubs, Youtube kanalen, Discord kanalen … )

Ontdek de activiteiten op "Diving into marine minds - 2021"

• Negentig afstuderende studenten stellen hun scriptie voor tijdens online parallelle sessies. Via drie youtube kanalen kunnen deze presentaties live gevolgd worden – via chatrooms kan je ook makkelijk vragen stellen.
  • Eerstejaars studenten, die net hun stage afrondden, bouwden elk hun eigen website om te tonen wat ze leerden. Via live videomeetings kan je ook in gesprek gaan met hen.
  • Er zijn rondetafelgesprekken met alumni en mariene professionals. Elk zullen ze getuigen over hun eigen loopbaan en handige tips geven aan pas afgestudeerden.
  • Op donderdag kunnen studenten deelnemen aan een reeks workshops waarin specifiek zal gefocust worden op CV uitbouw, communicatie en de organisatie van alumni-netwerken.
  • Er is ook een filmevent en een heuse online quiz.
  • Afsluiten gebeurt op vrijdag met een online proclamatie.
  • Tijdens pauzes kun je virtueel rondhangen in de “hangout rooms” – via mozilla hubs.

Deelnemen

Dit symposium is er voor studenten, iedereen met interesse in de zee en oceaan, en mensen met interesse in onderwijsinnovatie en internationalisering.

Neem deel!

Meer informatie

• Organisatoren en partners: Faculteit wetenschappen (UGent), Mariene Biologie, EMBRC, 10 internationale partners van de opleiding aan UGent (BE), University of Sorbonne - SU University of Algarve - UAlg (PT) University of Oviedo - UniOvi (ES) Galway-Mayo Institute of Technology - GMIT (IE) University of the Basque Country - UPV/EHU ES) Polytechnic University of Marche - Univpm (IT) University of Bergen - UiB (NO) University of Western Brittany - UBO (FR) University of Gothenburg - UGOT SE)
  • IMBRSea is wereldwijd de grootste internationale joint opleiding: komend academiejaar starten bijvoorbeeld 130 studenten uit meer dan 30 landen. Deze opleiding heeft het Erasmus Mundus label en wordt aanzien als het “flagship” programma van de Europese EMBRC onderzoeks-infrastructuur. Naast de hierboven vermeldde partners nemen ook meer dan 100 associate partners deel aan de opleiding voor bijvoorbeeld stages en thesis werk.